BasBQ
Beef en Steak

Pulled Pork

 
 

SjoerdSmeets

Tondelzoeker
Berichten
8
Afgelopen zaterdag voor het eerst pulled pork gemaakt, het ging niet zoals ik had gehoopt..

Ik had bij de Sligro een mooi stuk procereur weten te scoren van 1,25kg. Deze een dag van te voren uit de diepvries gelegd.
Op zaterdag bij het klaarmaken van de GG bleek dat het vlees nog niet geheel ontdooid was. Dus begonnen met een vlees temperatuur van 0°C.
En dan duurt het best lang eer je klaar bent.

Als recept heb ik de snelle PP van Noskos aangehouden. Dus na 5u op 120°C het vlees ingepakt in aluminiumfolie en verder gegaan. Doordat de begin temperatuur zo laag was hebben we besloten wat anders te eten die zaterdag zodat ik in ieder geval het vlees de tijd kon geven tot deze 90°C was. Rond 20u was die eindelijk zover, sate prikker ging er probleemloos in. Na 21u pas het vlees gaan pullen.

Vandaag de PP afgemaakt, opgewarmd au bain marie, broodjes afgebakken, opmaken, wat frietjes erbij en klaar.

Weer een hoop geleerd..

Nog wat foto's om het af te maken:

2020-08-15 10.36.13.jpg


2020-08-15 10.54.57.jpg


2020-08-15 21.04.41.jpg


2020-08-17 18.30.59.jpg
 
mooi leermomentje geweest, toch?
en uiteindelijk alles goedgekomen. ziet er goed uit
gefeliciteerd met je sticker
 
Terug
Bovenaan Onderaan