Beef en Steak

Pulled Pork

Big-T, als je hem nu strak inpakt in twee lagen alluminium folie kom je aardig in de buurt!

Door het inpakken stijgt je vlees in een rechte lijn door naar de 88 Celcius
 
Denk dat ik dat maar ga doen dan. Tot 88C in de folie laten dan?
 
Yep!
 
Ik begin altijd rond een uur of 10-11 de avond te voren, dan is de PP tegen etenstijd klaar. Ik blijf er 's nachts ook niet bij, maar ik zet wel de ontvanger van m'n ET 732 op het nachtkastje, dan hoef ik m'n bed niet uit om de WSM in de gaten te houden.

Het voordeel is dan ook dat je tijdens de zone ligt te slapen, das beter voor de zenuwen. ;)
 
de PP zojuist ingepakt in 2 lagen folie. We gaan rustig door:

05:00 uur / 110 / 7
06:00 uur / 113 / 34
07:00 uur / 122 / 49
08:00 uur / 106 / 56
09:00 uur onbekend; dutje gedaan
10:00 uur / 84 / 61
11:00 uur / 100 / 63
12:00 uur / 114 / 64
13:00 uur / 108 / 65
14:00 uur / 108 / 65
15:00 uur / 108 / 71
16:00 uur / 120 / 75
 
had ik stiekem ook al gedaan :D alle paar graadjes helpen zullen we maar zeggen!
 
MMMMM Zeewolde >>>>> Breda is ruim een uur rijden.
Dan zou ie net mooi op tijd klaar zijn :D
 
haha Bert, dan moet je snel zijn ;) Het einde is in zicht:

05:00 uur / 110 / 7
06:00 uur / 113 / 34
07:00 uur / 122 / 49
08:00 uur / 106 / 56
09:00 uur onbekend; dutje gedaan
10:00 uur / 84 / 61
11:00 uur / 100 / 63
12:00 uur / 114 / 64
13:00 uur / 108 / 65
14:00 uur / 108 / 65
15:00 uur / 108 / 71
16:00 uur / 120 / 75
17:00 uur / 120 / 85

Bij 88C gaat hij uit de folie, nog half uurtje de bark wat verstevigen en dan nog even rusten! Thanks 2 Frits en Noskos toch nog op schappelijke tijd klaar!
 
Altijd handig zo'n forum waar je goede tips krijgt!
 
Leuk om te lezen. Ik denk dat je een lekker maal tegemoet ziet!
 
Big-T zei:
haha Bert, dan moet je snel zijn ;) Het einde is in zicht:

Nou dan maar een andere keer. Tijdens een meating bijvoorbeeld ;)
Dan vandaag maar gewoon bloemkool met gehaktballen >:( >:(
 
Zozozo wat was dat een heerlijke maaltijd. visite was er gek op. Uiteindelijk om 17:30 uur de 88C aangetikt, nog een half uur zonder folie op de BBQ en een uurtje laten rusten. Hij was zeer sappig, rooksmaak zat er goed in! Volgende keer mag hij voor mij wat pittiger, maar bezoek vond hem zo al goed. kwestie van smaak uiteindelijk. Hier wat foto's:

Dingdong:
image-12-4.jpg


Zo kwam hij eraf:
image-13-3.jpg


Vrouwlief had zelf een heerlijk koolsla gemaakt:
image-7-6.jpg


Pulled:
image-8-6.jpg


Resultaat:
image-9-5.jpg


En nog maar eentje:
image-10-5.jpg


Al met al heerlijk maaltijd en het was het allemaal waard. Nu heeft de WSM alleen een rare bruine aanslag. Wie oh wie weet of dit normaal is en hoe en of ik dit moet schoonmaken. Is immers eerste keer dat ik hem gebruik. Rooster is ook heel moeilijk schoon te krijgen zeg! vergeten in te smeren met olie! morgen even op OTX gooien en goed warm stoken!

image-11-5.jpg


Varkentje verdiend?
 
Je knorretje is binnen ;), gefeliciteerd!

Over de aanslag hoef je niet druk te maken.

Rooster krijg je heel makkelijk schoon met een RVS pannenborstel (gewoon te koop bij de super)

Rvs-bol.gif


 
Jeuj! Een varken! Ik heb van die koperen borstels, maar het was echt niet eraf te krijgen. nooit last van bij mijn cast iron grate voor de OTX. Ik dacht eerst misschien dat aanslag soort roest was, maar dat kan nergens vandaag komen eigenlijk! zal morgen met warm water even erlangs gaan!
 
Gefeliciteerd met je knorretje! Aanslag is normaal zorgt ervoor dat hij volgende keer minder heet brandt.
Aanslag op het rooster is rook. Je kunt ze schoonbranden of afsoppen. Ik doe het eerste, Frits is van de glimmende roosters.

 
Dat is gewoon rook aanslag, met een licht sopje en zo'n rvs borstel is het er binnen een paar minuten af. Die rvs sponzen kosten nog geen anderhalve euro per twee en gaan heel lang mee
 
Terug
Bovenaan Onderaan