Beef en Steak

Pulled Pork

 
 
 
 

Big-T

Gemarineerd
Berichten
2.093
Zo. Inmiddels is het 04:30 uur en de kooltjes beginnen goed warm te worden! zometeen gaan ze op de WSM om een lekker stukje procureur van 2,3 kilo te voorzien van een heerlijk rooksmaak!

Via dit draadje zal ik jullie op de hoogte houden! Ik hoop rond 18:00 uur te kunnen eten. Mocht het eerder klaar zijn is dat geen probleem natuurlijk! lekker inpakken in dat geval! Het is de eerste keer dat ik mijn nieuwe WSM gebruik dus ik ben benieuwd!
 
en we zijn los!

image-4-6.jpg

image-6-6.jpg


Zijn begonnen om 05:00 uur met een temperatuur van 107 / 7
 
ok eigenlijk 110 :P
 
05:00 uur / 110 / 7
06:00 uur / 113 / 34

temperatuur is constant, ik ga nog even een kort dutje doen! recept is btw van big bob gibson. de 8 time world championship pulled pork. ben benieuwd!
 
succes Big-T, ik hou dit draadje in de gaten
 
Succes ermee.
 
ok hier de update van de ochtend:

05:00 uur / 110 / 7
06:00 uur / 113 / 34
07:00 uur / 122 / 49
08:00 uur / 106 / 56
09:00 uur onbekend; dutje gedaan
10:00 uur / 84  / 61

dutje toch niet moeten doen. temperatuur was beetje ingekakt. net wat verse briketjes erbij gegooid.
 
Veel succes, ook met wakker blijven  ;). Ik ben heel benieuwd en zal dit draadje volgen.
 
Veel plezier! Er is geen mooiere manier om m in te wijden denk ik.
 
Big-T zei:
dutje toch niet moeten doen. temperatuur was beetje ingekakt. net wat verse briketjes erbij gegooid.

Daar gaat het al mis... Je had je kolenmand tot de max moeten vullen en dan je brandende kolen erop. Je kunt dan makkelijk 24 uur met je brandstof doen. Zo hoef je niet bij te vullen en heb je geen last van temperatuurschommelingen omdat je WSM open moet.

Ik denk ook dat je misschien wel veel later klaar bent dan de 18:00 uur waar je naartoe wilt. Zo op deze manier doe ik er meestal 18-20 uur over met een Makro diepvries procureur. Is maar ??n keer gebeurd dat hij in 12 uur klaar was. Je kunt het proces versnellen door hem na een uur of 7 in te pakken in aluminiumolie. Of wanneer je merkt dat de zone begint en hem bij 88?C uit de folie te halen en nog een uurtje terug te leggen.
 
11:00 uur / 100 / 63

Ik dacht even de 'zone' bereikt te hebben, maar hij stijgt gestaag door

@noskos in de kolenmand waren nog ruim voldoende kolen aanwezig om die 24 uur inderdaad door te gaan, alleen het vuurtje was een beetje uit, vandaar nog wat verse kolen in starter gedaan en erbij gegooid. ik heb ook erg het idee alsof hij het er moeilijk mee heeft, vanwege de vochtigheid in de smoker ivm de waterpan. ik weet niet of ik van dat ding fan ben. Ik heb liever dat het minder vochtig is en wat 'extremer' reageert.
 
Is een kwestie van wennen. Een smoker is geen grill, de langzame reactie hoort erbij, dat is de eigenschap van het beestje. Vask zie je na een half uur pas goed wat een verandering in je schuiven te weeg brengt, wen daar maar aan :)

Dit type smokers wordt ook water smokers genoemd in de VS, nu weet je waarom.

Je had trouwens gewoon alle drie je schuiven even open kunnen zetten om weer omhoog te gaan.

Als je geen goede kwalitiet briketten gebruikt helpt het vask ook om even op ??n van de poten te tikken om de as van je kolen te schudden. Dat wil bij mindere kolen je vuur nog weleens verstikken op den duur.
 
ik weet nog niet of ik fan van de 'watersmoker' ben :P vind het allemaal maar vochtig. lang leven je aardewerk tip ;)

Edit:
We zijn nu 7 uur onderweg en hebben inmiddels de 'zone' bereikt.

05:00 uur / 110 / 7
06:00 uur / 113 / 34
07:00 uur / 122 / 49
08:00 uur / 106 / 56
09:00 uur onbekend; dutje gedaan
10:00 uur / 84 / 61
11:00 uur / 100 / 63
12:00 uur / 114 / 64
 
Ik heb nu 2x mijn WSM gebruikt (en waterbak gevuld met water) maar kan mij dat verhaal over vocht/ condens overlast (zoals ik het lees althans) niet heugen.

Ook ik dacht aanvankeljk wel om 17:00 uur klaar te zijn, maar " Boy was i wrong" , werd uitendelijk 23:00 uur (na om 05:00 uur te zijn begonnen met een 2,3 kg Makro Procureur)

Veel sterkte met de strijd  ;)

Mac
 
en weer een update. hoop dat we op tijd kunnen eten vanavond:

05:00 uur / 110 / 7
06:00 uur / 113 / 34
07:00 uur / 122 / 49
08:00 uur / 106 / 56
09:00 uur onbekend; dutje gedaan
10:00 uur / 84 / 61
11:00 uur / 100 / 63
12:00 uur / 114 / 64
13:00 uur / 108 / 65
14:00 uur / 108 / 65
15:00 uur / 108 / 71

nog 17 graden en eigen maar nog 3 uurtjes de tijd. dat gaat niet lukken ben ik bang!
 
Terug
Bovenaan Onderaan