- Berichten
- 217
Vorig jaar voor het eerst PP gemaakt.
De BBQ voorbereid, alle overbodige gaten afgesloten met alu-folie, toen een test run gemaakt om de temperatuur op het rooster te meten en te vergelijken met de ketel meter (zat toch zo'n +/-40 graden verschil in!). Meteen maar wat markeringen op de luchtoevoerschuif gemaakt (goede tip die ik op meerder internet plekken had gezien)
Het vlees de dag ervoor al ingesmeerd (bruine suiker, komijn, cayennepeper, paprikapoeder, uipoeder, peper en zout) en ingepakt. Alleen al de geur van de rub was watertandend! Ik stond er wel van te kijken dat er zoveel vocht uit het vlees was onttrokken. Ik heb dat vocht overigens niet weggegooid, maar later gebruikt voor het basten.
En toen het zenuwachtig wachten en controleren van de temperatuur. Heb inmiddels al drie keer pulled pork gemaakt, en ben nu een stuk minder zenuwachtig om de juiste temperatuur te bereiken. Maar goed die eerste keer moest natuurlijk volgens de regeltjes.
In de tussentijd de saus gemaakt. Ik heb een beetje vals gespeeld door een kant-en-klare Kentucky-Whiskey-BBQ-ish saus te gebruiken. Ik heb die nog een beetje pit gegeven door er een snufje chilipoeder door te gooien, extra echte whisky en het eerde opgevangen vleesvocht erbij te voegen.
Foto's:
-
(dit stukje vlees is van de 2e keer PP. Van de eerste sessie was ik vergeten een foto te maken van het gemarineerde vlees)
-
-
bijna klaar!
-
De BBQ voorbereid, alle overbodige gaten afgesloten met alu-folie, toen een test run gemaakt om de temperatuur op het rooster te meten en te vergelijken met de ketel meter (zat toch zo'n +/-40 graden verschil in!). Meteen maar wat markeringen op de luchtoevoerschuif gemaakt (goede tip die ik op meerder internet plekken had gezien)
Het vlees de dag ervoor al ingesmeerd (bruine suiker, komijn, cayennepeper, paprikapoeder, uipoeder, peper en zout) en ingepakt. Alleen al de geur van de rub was watertandend! Ik stond er wel van te kijken dat er zoveel vocht uit het vlees was onttrokken. Ik heb dat vocht overigens niet weggegooid, maar later gebruikt voor het basten.
En toen het zenuwachtig wachten en controleren van de temperatuur. Heb inmiddels al drie keer pulled pork gemaakt, en ben nu een stuk minder zenuwachtig om de juiste temperatuur te bereiken. Maar goed die eerste keer moest natuurlijk volgens de regeltjes.
In de tussentijd de saus gemaakt. Ik heb een beetje vals gespeeld door een kant-en-klare Kentucky-Whiskey-BBQ-ish saus te gebruiken. Ik heb die nog een beetje pit gegeven door er een snufje chilipoeder door te gooien, extra echte whisky en het eerde opgevangen vleesvocht erbij te voegen.
Foto's:
-

-

-

-
