BasBQ
Beef en Steak

Pulled pork

mwzijlstra

Tondelzoeker
Berichten
20
Zondag ga ik mijn eerste pp proberen te maken.  Straks ga ik hem rubbe  en alvast in de koelkast bewaren voor morgen ochtend vroeg....  Ben benieuwd...

Tips altijd welkom!  :D 
 
Hij is inmiddels gerubt en ingepakt....  Nu straks de bbq  eens even proef draaien.....  Even leren om de temperatuur goed te houden
 
/https://goo.gl/photos/NxPXjBQHTyaPgjFi6mg
 
mwzijlstra zei:
...  Nu straks de bbq  eens even proef draaien.....  Even leren om de temperatuur goed te houden
ach das zo onder controle.. :D

succes met de sessie enuh veel plaatjes aub.
 
Uhh, ik zie geen plaatjes!


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
<iframe width="480" height="360" src="http://s1320.photobucket.com/user/Matthijs_Zijlstra/embed/slideshow/"></iframe>
 
vanochtend vroeg de q aangestoken, het was mooi weer en heb er zin in...
PB_1472363878069_zps3ozs2z5i.jpeg

ondertussen het vlees uit de koelkast gehaald en alvast klaargezet
20160828_083900_zpstws6o6ti.jpg

toen de kooltjes heet waren inde q gegooid en ondertussen is het flink gaan regenen
de de parasl maar opgezet..... :-/
IMG_20160828_080402_zpsxaddjbgb.jpg

hier zit hij al in de q, nu proberen om de temp zo goed mogenlijk te houden. hij is nu 2 uu in de q
20160828_082507_zpsnzfts7sd.jpg
 
zo leest t prettiger met die foto s B-)
dat beetje regen waait zo over,,tis nu hier ffn nat.
verder wordt t mooi weer.

mwzijlstra zei:
, nu proberen om de temp zo goed mogenlijk te houden.

je hebt gisteren ffn geoefend dus zal wel goedkomen.
sucses .
 
Goed bezig
 
Blijft lastig om de temperatuur goed te houden.... Nu 140 graden.....  :(
 
Oefening baart kunst ;)
Gebruik je een waterpan? Dat maakt het iets makkelijker denk ik
 
Zojuist de 72 graden bereikt..
Hem hem in het Alu folie gewikkeld. 
Er zit een bakje met water in de q.  De temperatuur is nu ongeveer 110 graden
 
Zojuist al een kerntemperatuur bereikt van 84! Graden gaat erg hard......  5.5 uur ligt het erop
 
IMG-20160828-WA0000_zpsitwygf7h.jpeg


maar even snel een parasol opgezet ivm de regen...

IMG-20160828-WA0000_zpsitwygf7h.jpeg


hier is hij na 5.5 uur 72 graden toen lekker ingesmeerd met honing, "druipsap", en bbqsaus volgens recept.

20160828_135257_zpsa7ojtrix.jpg


om 3 uur was hij 88 graden en was het tijd om hem eraf te halen en te laten rusten voor een uur.
totaal had in 7.5 uur nodig voor 2.9 kg

thuis heeftb iedereen ervan gesmult, dan is hij goed toch?

20160828_182856_zpsgiobmdfx.jpg


voor mijn eerste varkentje was hij goed gelukt, hij had iets pittiger gemogen maar dat is een kwestie van smaak
 
Lekker!
 
Lekker, het blijft een mooie ervaring je eerste PP
 
Terug
Bovenaan Onderaan