Zo vandaag na lange tijd weer eens een ouderwetse pulled pork gemaakt.
Dit keer met een twist
Afgelopen weekend stuk gescored bij de Sligro. Gisteravond geïnjecteerd met een Japanse whiskey
en voorzien van een rub gebaseerd op:
Paprika poeder
Uien poeder
Kurkuma
Knoflookpoeder
Zout
Komijn
Peper
Oregano
Waarna hij er zo bij lag.
Vanochtend om 7:30 de UDS aan gestoken en de procereur op het rooster plaats laten nemen.
Wat appelhout op de kopen en na uurtje gechecked hoe hij er bij lag.
Vervolgens mij 70 graden, nog even gauw een foto voor hij in alu folie ging.
Laten liggen tot 92 graden, daarna goed half uur laten rusten.
en natuurlijk het uiteindelijke resultaat.
Hij was heel makkelijk uit elkaar te pellen, mooi rookrandje. De whiskey smaak kwam er heel licht in terug. Volgende keer eens wat anders proberen
Dit keer met een twist
Afgelopen weekend stuk gescored bij de Sligro. Gisteravond geïnjecteerd met een Japanse whiskey
en voorzien van een rub gebaseerd op:
Uien poeder
Kurkuma
Knoflookpoeder
Zout
Komijn
Peper
Oregano
Waarna hij er zo bij lag.
Vanochtend om 7:30 de UDS aan gestoken en de procereur op het rooster plaats laten nemen.
Wat appelhout op de kopen en na uurtje gechecked hoe hij er bij lag.
Vervolgens mij 70 graden, nog even gauw een foto voor hij in alu folie ging.
Laten liggen tot 92 graden, daarna goed half uur laten rusten.
en natuurlijk het uiteindelijke resultaat.
Hij was heel makkelijk uit elkaar te pellen, mooi rookrandje. De whiskey smaak kwam er heel licht in terug. Volgende keer eens wat anders proberen