- Berichten
- 9
Het is al even een aantal dagen geleden. Maar hier mijn verslag.
Ik zat op YouTube lekker inspiratie op te doen en daarbij kwam het filmpje van noskos voorbij van de wedstrijd Pulled pork.
Hup naar de Sligro en gaan met die zooi.
Vervolgens thuis alles er bij gepakt voor de injectie spuit, vervolgens in ruitpatroon geïnjecteerd en daarna alles flink in de rub.
Deze heb ik afgedekt en lekker een nachtje in de koelkast laten liggen.
De volgende ochtend de bbq gereed gemaakt voor een lange sessie. Rond 10:00 was de bbq gereed om het stuk vlees op het rooster te leggen.
BBQ op 120 graden op het rooster en nu wachten tot de kern temp 74 aan geeft.
Na ongeveer 5 uur was dit bereikt en heb ik de procureur ingesmeerd met mijn eigen gemaakte bbq saus (cherry-cola bbq saus)
Klep weer dicht en 2,5 uur gewacht tot de saus mooi hard geworden was.
Vervolgens ingepakt in alu folie en weer wachten..
het stukje vlees was bij mij volledig zacht bij de kerntemp van 94 graden.
Even laten dampen en dan het zwaarste uur in.. wat een luchten zeg heel moeilijk om nu al niet wat te eten haha
En toen was het zo ver.
De klauwen liggen er bij maar wat een ondingen zeg haha alles lekker gewoon met de handjes uit elkaar getrokken. (Uiteraard wel met handschoentjes aan)
Wat is dit leuk om te maken en oh wat lekker zeg. Heb al meerdere gerechten gemaakt ook met het gedeelte wat over was. En het blijft verrukkelijk.
Zeker voor herhaling vatbaar!
Ik zat op YouTube lekker inspiratie op te doen en daarbij kwam het filmpje van noskos voorbij van de wedstrijd Pulled pork.
Hup naar de Sligro en gaan met die zooi.
Vervolgens thuis alles er bij gepakt voor de injectie spuit, vervolgens in ruitpatroon geïnjecteerd en daarna alles flink in de rub.
Deze heb ik afgedekt en lekker een nachtje in de koelkast laten liggen.
De volgende ochtend de bbq gereed gemaakt voor een lange sessie. Rond 10:00 was de bbq gereed om het stuk vlees op het rooster te leggen.
BBQ op 120 graden op het rooster en nu wachten tot de kern temp 74 aan geeft.
Na ongeveer 5 uur was dit bereikt en heb ik de procureur ingesmeerd met mijn eigen gemaakte bbq saus (cherry-cola bbq saus)
Klep weer dicht en 2,5 uur gewacht tot de saus mooi hard geworden was.
Vervolgens ingepakt in alu folie en weer wachten..
het stukje vlees was bij mij volledig zacht bij de kerntemp van 94 graden.
Even laten dampen en dan het zwaarste uur in.. wat een luchten zeg heel moeilijk om nu al niet wat te eten haha
En toen was het zo ver.
De klauwen liggen er bij maar wat een ondingen zeg haha alles lekker gewoon met de handjes uit elkaar getrokken. (Uiteraard wel met handschoentjes aan)
Wat is dit leuk om te maken en oh wat lekker zeg. Heb al meerdere gerechten gemaakt ook met het gedeelte wat over was. En het blijft verrukkelijk.
Zeker voor herhaling vatbaar!