BasBQ
Beef en Steak

Pulled pork volgens recept van noskos

Snell

Tondelzoeker
 
Berichten
9
Het is al even een aantal dagen geleden. Maar hier mijn verslag.

Ik zat op YouTube lekker inspiratie op te doen en daarbij kwam het filmpje van noskos voorbij van de wedstrijd Pulled pork.

Hup naar de Sligro en gaan met die zooi.
2199944A-4FC9-416D-B4B9-9F6BD3B681BD.jpeg

Vervolgens thuis alles er bij gepakt voor de injectie spuit, vervolgens in ruitpatroon geïnjecteerd en daarna alles flink in de rub.
D3D2BB26-B668-4C5F-976E-02C8422C52F7.jpeg

Deze heb ik afgedekt en lekker een nachtje in de koelkast laten liggen.

De volgende ochtend de bbq gereed gemaakt voor een lange sessie. Rond 10:00 was de bbq gereed om het stuk vlees op het rooster te leggen.
8F183796-ED53-4572-BB3B-4DB91B9272CA.jpeg

BBQ op 120 graden op het rooster en nu wachten tot de kern temp 74 aan geeft.

Na ongeveer 5 uur was dit bereikt en heb ik de procureur ingesmeerd met mijn eigen gemaakte bbq saus (cherry-cola bbq saus)
67DDCAAD-3DD2-449B-8A3C-EEE9264D7C44.jpeg

Klep weer dicht en 2,5 uur gewacht tot de saus mooi hard geworden was.
Vervolgens ingepakt in alu folie en weer wachten..
het stukje vlees was bij mij volledig zacht bij de kerntemp van 94 graden.
Even laten dampen en dan het zwaarste uur in.. wat een luchten zeg heel moeilijk om nu al niet wat te eten haha
6D3FA53D-2B95-47FE-BB1E-F67A17A9CF4A.jpeg

En toen was het zo ver.
A9938ACD-C727-44D1-A3D5-E25D5FBCFE3E.jpeg

De klauwen liggen er bij maar wat een ondingen zeg haha alles lekker gewoon met de handjes uit elkaar getrokken. (Uiteraard wel met handschoentjes aan)

Wat is dit leuk om te maken en oh wat lekker zeg. Heb al meerdere gerechten gemaakt ook met het gedeelte wat over was. En het blijft verrukkelijk.

Zeker voor herhaling vatbaar!

EBB37531-AFCB-4D4F-9A78-315263244AE5.png
 

Iss

Kooltjesharker
 
 
 
 
Berichten
224
Ziet er geslaagd uit! Ik vind die klauwen inderdaad ook maar niks. Veel makkelijker met de handjes.

Mooi verslag en alvast gefeliciteerd met je knor.
 

Zzzjon

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
3.125
Ziet er goed uit!

Cherry-cola saus? Proef je de cherry goed terug?
 
  • Leuk
Waarderingen: Don

Frits

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
18.692
Mooi resultaat. Gefeliciteerd met je knor.
 

MarkHDBurg

Sprokkelaar
 
 
 
Berichten
46
mooie sessie, gefeliciteerd met je knor 🐷
 

TraegerTinus

Gemarineerd
 
 
Berichten
1.135
Prima maaltje geworden. En idd. Die klauwen zijn ondingen.
Van harte met knor

Verstuurd vanaf mijn SM-G970F met Tapatalk
 

Bramster

Gemarineerd
 
 
Berichten
1.772
Lekker broodje pulled pork heb ik wel trek in. Gefeliciteerd met je 🐷
 
Bovenaan Onderaan