- Berichten
- 3.095
Dit is een wat simpeler bereiding dan het wedstrijdrecept op dit forum, maar zeker ook erg lekker.
Men neme een schoudertje. Deze knaap woog 7.6 kilo:
Deze injecteer ik 's morgens met een liter pekel (bevat 140gr zout/liter) en laat 'm dan een dag rusten, zodat de pekel goed door het vlees kan trekken.
Dan gaat hij rond 23.00 in de mosterd en de rub (memphis dust, zonder zout, zie de website Amazingribs.com)
En rond middernacht ligt hij in de rook. In dit geval kers en wat hickory. De temperatuur stel ik op een graad of 100.
In de ochtend ziet hij er dan zo uit:
Temperatuur was ietsje opgelopen tot 110 graden, maar ach.
Na een uur of 16 kon de glaze erop. Stockyard raspberry red.
En rond de klok van 1700 kon hij eraf (88 graden). Hij was als pudding zo zacht.
Toen nog een uurtje laten rusten en gaan pullen. Wel een sausje erdoor gedaan op het eind van wat stockyard smokey sweet, appelcider azijn, honing, worcester en wat honing.
Tussendoor pita's gemaakt, hier in de rijs, helaas verder geen foto's van gemaakt.
Ik had 800 gram extra gemalen griesmeel met 400 gram Turkse yoghurt en 200 gram water vermengd met 16 gram zout en wat honing, nigellazaad en gist en het deeg een uur of 6 laten gisten.
Vervolgens portioneren, opbollen en uitrollen. Bakken als flatbread.
En dan eea combineren
Nou, dat bleek niet goor
Men neme een schoudertje. Deze knaap woog 7.6 kilo:

Deze injecteer ik 's morgens met een liter pekel (bevat 140gr zout/liter) en laat 'm dan een dag rusten, zodat de pekel goed door het vlees kan trekken.
Dan gaat hij rond 23.00 in de mosterd en de rub (memphis dust, zonder zout, zie de website Amazingribs.com)
En rond middernacht ligt hij in de rook. In dit geval kers en wat hickory. De temperatuur stel ik op een graad of 100.

In de ochtend ziet hij er dan zo uit:

Temperatuur was ietsje opgelopen tot 110 graden, maar ach.
Na een uur of 16 kon de glaze erop. Stockyard raspberry red.
En rond de klok van 1700 kon hij eraf (88 graden). Hij was als pudding zo zacht.

Toen nog een uurtje laten rusten en gaan pullen. Wel een sausje erdoor gedaan op het eind van wat stockyard smokey sweet, appelcider azijn, honing, worcester en wat honing.

Tussendoor pita's gemaakt, hier in de rijs, helaas verder geen foto's van gemaakt.

Ik had 800 gram extra gemalen griesmeel met 400 gram Turkse yoghurt en 200 gram water vermengd met 16 gram zout en wat honing, nigellazaad en gist en het deeg een uur of 6 laten gisten.
Vervolgens portioneren, opbollen en uitrollen. Bakken als flatbread.
En dan eea combineren

Nou, dat bleek niet goor
