- Berichten
- 1.085
De voorraad pulled pork was alweer even op en de laatste keer dat ik deze had gemaakt was op mijn Weber ketel. Aangezien ik op mijn nieuwe Bastard nog geen pulled pork had gemaakt en ook nog niet in bezit was van een Knorrie leek het me een goed idee hier verandering in te brengen toen ik een aanbieding bij de Makro zag. Twee stukken procureur van ca 2,5kg de stuk gekocht en in mijn vriezer gelegd. Nu nog een goed moment uitzoeken want met twee kleine kinderen wil je in het weekend ook wel eens de deur uit en doordeweeks moet er gewerkt worden.
Eindelijk was het moment daar; een dagje vrij om wat klusjes te doen en een goed weersvooruitzicht. Een uitgelezen kans om ondertussen wat pulled pork te bereiden. Ik had voorgenomen om één procureur te injecteren en de andere niet om zo het verschil te kunnen vergelijken. Maar toen ik de avond voorafgaand wilde gaan voorbereiden zag ik dat ik niet genoeg rub had voor beide stukken. De test heb ik toen dus even aangepast naar één stuk in de rub met Grate Goods All purpose en de andere met De Fik Erin Braairub no. 2. Ik heb beiden stukken geïnjecteerd. Verder heb ik het wedstrijd pulled pork recept van Noskos aangehouden.
Na een nachtje slapen was het dan zover. Kinderen bij de opvang en een heerlijk zonnig weertje. Klaar om de Q op te stoken.
Bij zo’n 150 graden op de dome de Bastard indirect opgesteld en het rookhout toegevoegd. Ik heb een mix van 2 chunks appel en 1 chunk kersen gebruikt. Zodra het rookhout zijn werk deed heb ik de twee stukken procureur er opgelegd. Het was strak aan op de large, maar het paste. De temperatuur was terug gezakt naar iets onder een graad of 90 ongeveer.
Na 5 uur heb ik de stukken ingesmeerd met de glaze om ze vervolgens nog 2 uur open op de barbecue te laten liggen.
Na de twee uur ingepakt in de folie om door te garen naar zo’n 88 graden.
1 Stuk was eerder klaar dan de andere. Die bood namelijk nog iets te veel weerstand na de priktest en deed er een half uurtje langer over.
Beiden stukken heb ik 15 minuten laten uitdampen en opnieuw ingepakt in de folie.
Na een ruim uur rusten kon er eindelijk worden gepulled. Ik vond het persoonlijk ietwat te droog voor mijn doen, dus het vlees kon wat mij betreft nog wel de eindsaus uit het recept gebruiken. Dit maakte het helemaal af. Fantastisch smakelijke pulled pork!
Ik had deze pulled pork niet gemaakt om gelijk op te eten dus ik heb het overgrote deel geportioneerd en vacuüm verpakt voor in de vriezer. Uiteraard moest ik wel even een broodje proeven en een plaatje maken
Een deel van beiden stukken heb ik de volgende dag gegeten en voorgeschoteld aan de visite op een wrap met coleslaw. Uiteraard moest er ook even getest worden welke de winnaar was, maar dat was wat ons betreft overtuigend die van De Fik Erin. Al viel de andere ook zeker niet tegen.
Al met al een heerlijke sessie naast een dagje klussen in de zon. De volgende keer ga ik maar eens injecteren vs niet injecteren testen. Goed excuus om snel de vriezer leeg te eten.
Bedankt voor het lezen en kijken!
Eindelijk was het moment daar; een dagje vrij om wat klusjes te doen en een goed weersvooruitzicht. Een uitgelezen kans om ondertussen wat pulled pork te bereiden. Ik had voorgenomen om één procureur te injecteren en de andere niet om zo het verschil te kunnen vergelijken. Maar toen ik de avond voorafgaand wilde gaan voorbereiden zag ik dat ik niet genoeg rub had voor beide stukken. De test heb ik toen dus even aangepast naar één stuk in de rub met Grate Goods All purpose en de andere met De Fik Erin Braairub no. 2. Ik heb beiden stukken geïnjecteerd. Verder heb ik het wedstrijd pulled pork recept van Noskos aangehouden.
Na een nachtje slapen was het dan zover. Kinderen bij de opvang en een heerlijk zonnig weertje. Klaar om de Q op te stoken.
Bij zo’n 150 graden op de dome de Bastard indirect opgesteld en het rookhout toegevoegd. Ik heb een mix van 2 chunks appel en 1 chunk kersen gebruikt. Zodra het rookhout zijn werk deed heb ik de twee stukken procureur er opgelegd. Het was strak aan op de large, maar het paste. De temperatuur was terug gezakt naar iets onder een graad of 90 ongeveer.
Na 5 uur heb ik de stukken ingesmeerd met de glaze om ze vervolgens nog 2 uur open op de barbecue te laten liggen.
Na de twee uur ingepakt in de folie om door te garen naar zo’n 88 graden.
1 Stuk was eerder klaar dan de andere. Die bood namelijk nog iets te veel weerstand na de priktest en deed er een half uurtje langer over.
Beiden stukken heb ik 15 minuten laten uitdampen en opnieuw ingepakt in de folie.
Na een ruim uur rusten kon er eindelijk worden gepulled. Ik vond het persoonlijk ietwat te droog voor mijn doen, dus het vlees kon wat mij betreft nog wel de eindsaus uit het recept gebruiken. Dit maakte het helemaal af. Fantastisch smakelijke pulled pork!
Ik had deze pulled pork niet gemaakt om gelijk op te eten dus ik heb het overgrote deel geportioneerd en vacuüm verpakt voor in de vriezer. Uiteraard moest ik wel even een broodje proeven en een plaatje maken
Een deel van beiden stukken heb ik de volgende dag gegeten en voorgeschoteld aan de visite op een wrap met coleslaw. Uiteraard moest er ook even getest worden welke de winnaar was, maar dat was wat ons betreft overtuigend die van De Fik Erin. Al viel de andere ook zeker niet tegen.
Al met al een heerlijke sessie naast een dagje klussen in de zon. De volgende keer ga ik maar eens injecteren vs niet injecteren testen. Goed excuus om snel de vriezer leeg te eten.
Bedankt voor het lezen en kijken!