- Berichten
- 209
Sinds de Sligro open is voor particulieren en ik er in de buurt was voor mijn werk maar eens langs gegaan. Na even zoeken een procureur gevonden van 3 kg. Ideaal om mijn zaterdag mee in te vullen, en een voorraadje aan te leggen.
Besloten dat ik vrijdagavond al ga beginnen. Geleerd van mijn vorige run dat je maar beter op tijd kunt beginnen, als je op tijd wil eten.
Rond 22:00 uur de kolen aan gemaakt en de snake klaar gemaakt
Nadat de temperatuur stabiel was op 115 graden het stukkie vlees erbij gelegd
Na dat het allemaal stabiel op 110 graden zat lekker naar bed en hopen dat het alles goed doorgaat.
Volgende ochtend betijds eruit en de temp bleek naar de 90 graden te zijn gezakt. De snake was niet helemaal lekker doorgelopen maar met wat hulp zat ie weer snel op de 110 graden.
Na het ontbijtje eens kijken of ik van de vetresten reuzel kan maken. Alles in een pannetje op laag vuur en eens kijken of het iets wordt.
Even filteren en we houden een mooie heldere substantie over.
Snel maar eens gebruiken om aardappelen mee te bakken.
Intussen heeft het vlees de 70 graden bereikt. Duurde maar liefst 14 uur. Waarschijnlijk door het terugzakken van de temperatuur.
Ingepakt in de folie en terug gelegd.
Hierna duurde het nog 4 uur voordat de kern op 90 graden zat. Even een paar keer geprikt en het voelde mooi zacht aan.
Na 18 uur bakken eindelijk klaar, en geen uur te laat want mijn snake was zo goed als op. Maar nu nog even wachten om het vlees te laten rusten. Dat duurde voor mijn gevoel misschien nog wel het langste .
Nadat alles getrokken was weer zitten smullen. Helaas vonden we de smaak tegenvallen. Niet zo zeer de kruiden, deze waren volgens hetzelfde recept als de vorige keer. Maar de smaak van varken was teleurstellend. Toch het verschil tussen slager en supermarkt.
Nu gaan we de avond benutten om te bedenken wat met de nieuwe voorraad gaan maken. Nog suggesties?
Besloten dat ik vrijdagavond al ga beginnen. Geleerd van mijn vorige run dat je maar beter op tijd kunt beginnen, als je op tijd wil eten.
Rond 22:00 uur de kolen aan gemaakt en de snake klaar gemaakt
Nadat de temperatuur stabiel was op 115 graden het stukkie vlees erbij gelegd
Na dat het allemaal stabiel op 110 graden zat lekker naar bed en hopen dat het alles goed doorgaat.
Volgende ochtend betijds eruit en de temp bleek naar de 90 graden te zijn gezakt. De snake was niet helemaal lekker doorgelopen maar met wat hulp zat ie weer snel op de 110 graden.
Na het ontbijtje eens kijken of ik van de vetresten reuzel kan maken. Alles in een pannetje op laag vuur en eens kijken of het iets wordt.
Even filteren en we houden een mooie heldere substantie over.
Snel maar eens gebruiken om aardappelen mee te bakken.
Intussen heeft het vlees de 70 graden bereikt. Duurde maar liefst 14 uur. Waarschijnlijk door het terugzakken van de temperatuur.
Ingepakt in de folie en terug gelegd.
Hierna duurde het nog 4 uur voordat de kern op 90 graden zat. Even een paar keer geprikt en het voelde mooi zacht aan.
Na 18 uur bakken eindelijk klaar, en geen uur te laat want mijn snake was zo goed als op. Maar nu nog even wachten om het vlees te laten rusten. Dat duurde voor mijn gevoel misschien nog wel het langste .
Nadat alles getrokken was weer zitten smullen. Helaas vonden we de smaak tegenvallen. Niet zo zeer de kruiden, deze waren volgens hetzelfde recept als de vorige keer. Maar de smaak van varken was teleurstellend. Toch het verschil tussen slager en supermarkt.
Nu gaan we de avond benutten om te bedenken wat met de nieuwe voorraad gaan maken. Nog suggesties?