BasBQ
Beef en Steak

Pulled Pork van de Weber

 
 
 

IvdB

Sprokkelaar
Berichten
39
Een aantal weken terug voor de eerste keer Pulled Pork op de Weber '47 bereidt.
Voor een heel groot deel het wedstrijd recept Pulled Pork van Noskos gevolgd.
Mooi recept.

Een dag van te voren procureur bij de plaatselijke slager ingekocht (3,7kg).
Omdat dit eigenlijk te groot was om in een keer op de Weber te gooien eerst 1 stuk geprobeerd.
En een dag later de rest. Dus het eindresultaat is opgedeeld in 2 runs.

Begonnen om te procureur te injecteren en vervolgens mooi in de rub gezet.
Een nachtje in de koeling en de Weber klaar gemaakt voor indirecte bereiding met een mooie slang van briketten.

Bereidingstijd 1e run: 7 uur en een kerntemperatuur 91 graden.
Bereidingstijd 2e run: 8,5 uur en een kerntemperatuur 94 graden.

De keteltemperatuur mooi constant over de gehele run tussen 110-130 graden.
Dit is gemeten met de Inkbird ibt-2x.

Zeer tevreden over het eindresultaat.
Volgende week vrijdag staat dit recept weer op de lijst.

IMG_5435.JPEG


IMG_5437.JPEG


IMG_5438.JPEG


IMG_5446.JPEG


IMG_5460.JPEG


IMG_5483.JPEG


IMG_5487.JPEG
 
Dat ziet er allemaal heerlijk uit. Gefeliciteerd met je Knorretje.
 
Mooie Pork en dan volgende week weer ☺️
 
Geweldig man. Ook een W47 blijft een geweldige Q.
 
Ziet er heerlijk uit! De hele run met 1 briketten bakje gedaan?
 
Nice ! Hoe heb je de snake gelegd 2+1 in een boog van 180° ?
 
Altijd lekker pulled pork, ziet er heerlijk uit.
 
Nice ! Hoe heb je de snake gelegd 2+1 in een boog van 180° ?

Klopt. Een snake van 180°. 2 onder en een enkel rijtje er over heen. Een halve cirkel is uit voorzorg om er voor te zorgen dat je altijd genoeg briketten hebt voor een lange run. Verbruik lag rond de 35-40 briketten.
 
Mooie run. Netjes op de kleine weber had graag een broodje mee gegeten
Gefeliciteerd met je knorrie
 
Terug
Bovenaan Onderaan