BasBQ
Beef en Steak

Pulled Pork / Procureur Lang en Langzaam.

F

Ferry

Gast
Hoi BBQ Genootschap,

Ik gluur en leer eigenlijk alleen maar van jullie posts! Maar mijn eerste PP ga ik delen... Komt die!

Vrijwel alles is gebaseerd op http://www.bbq-nl.com/2012/11/wedstrijd-pulled-pork.html met een kleine Ferry twist hier en daar.


Injectie mix:
---------------
Uienpoeder
Appelsap
Appelazijn
Honing
Worchestershire saus
Zout

600-IMG_8184.JPG



Dry rub:
-------------
Rietsuiker
paprikapoeder pittig
Zout
Mosterdpoeder
Uienpoeder
Knoflookpoeder
Zwarte peper

600-IMG_8185.JPG



De avond voor de Q is de injectie in en de dry rub over de 3KG Procureur gegaan, ingepakt in folie en zo de koelkast in voor de nacht.

600-IMG_8186.JPG

600-IMG_8187.JPG


De Q de zelfde avond voorbereid voor de volgende ochtend met een snake.
Om 6h opgestaan omdat ik zo rond 17h eters kreeg op Zondag, de snake had ik aangestoken met 6 gloeiende briketten, dit was net even te weinig om de ketel op 100 graden te krijgen, (of ik had te weinig geduld) snel nog 4 briketten in de starter gedaan, erbij gelegd en blazen om zo 10+ briketten warm tegen de snake te krijgen. Daarna ging de ketel netjes naar 100 graden. 7h lag de procureur erop.
600-IMG_8189.JPG


Glaze:
-----------
Barbecuesaus
Appelazijn
Honing
Ketjap
Basterd suiker
Sambal

600-IMG_8195.JPG


Na zo'n 5 uur is de Glaze erover gegaan, de kern temperatuur van de Procureur was 67c.
600-IMG_8197.JPG


Kwartietje of 3 later heb ik hem ingepakt.
600-IMG_8198.JPG


Saus:
----------
Overblijfsel sap uit de folie
Appelsap
Barbecuesaus
Basterdsuiker
Worchestershire saus
Sambal

600-IMG_8211.JPG


En het eindresultaat:

600-IMG_8214.JPG


Iedereen heeft er lekker van gegeten :)

Groetjes,
-- Ferry
 
Dat ziet er jummie uit enne gefeliciteerd met je knor
 
Mooie reportage Ferry, bedankt voor het delen.

BTW gefeliciteerd met je knorretje!
 
Je eerste stickertje... gefeliciteerd! En nu op naar je Tokkie!  :)
 
Proficiat! Ziet er heerlijk uit.

Bedankt voor het delen van je 'snake-methode'. Ben er zelf een enorme fan van.
 
@groundhog667 Het rookhout had ik beter iets dichterbij de kop van de snake kunnen doen, Ik begon met een briket of 10 en +/- 10 nieuwe verder begon mijn snake pas te roken dit was na een uur of 5. Na een uur of 6 heb ik het vlees ingepakt, dan heb je vrij weinig aan de rook.
 
GefeliciKnort!
 
Gefeliciteerd met je Knor..Wat heb je voor rookhout gebruikt, waren behoorlijke stukken zo te zien.
 
dat ziet er prima uit, gefeliciteerd met knorrie  :)
 
McPeet zei:
Gefeliciteerd met je Knor..Wat heb je voor rookhout gebruikt, waren behoorlijke stukken zo te zien.
Haha ja dat dacht ik ook al... net of ie wat van z'n parketvloer heeft lostgetrokken :)
 
Je eerste PP vergeet je nooit meer, Congrats met je knor
 
Ziet er super uit voor je eerste PP. Gefeliciteerd met je knorretje!
 
Gefeliciteerd met je Knorretje. Ziet er goed uit!
 
Mooi hoor! Gefeli!
 
Dat ziet er lekker uit.
Zou je je eigen nog even willen voorstellen.
 
Terug
Bovenaan Onderaan