BasBQ
Beef en Steak

Pulled pork (& loaded fries)

 

Juulvh

Stoker
Berichten
262
Afgelopen vrijdag weer eens pulled pork gemaakt om de vriezer aan te vullen. Thuis aan het werk en extra vroeg opgestaan om de bastard aan te steken. Het was tevens mijn eerste lange sessie op de bastard, en dus ook de eerste pulled pork van de bastard. Temperatuur had hele lichte schommelingen, maar voor het grootste gedeelte van de tijd hoefde ik er niet naar om te kijken. Het resultaat mocht er weer wezen! Ik had voor een wat eenvoudigere versie gekozen dan eerder: geen injectie, alleen rubben, en tijdens de cook niet geglazed, wel ingepakt. Later het vocht uit de folie met wat blues hog original door het vlees gemengd. Ik vond het resultaat niet merkbaar verschillen van wanneer ik eerder op de UDS het wedstrijd recept van Noskos heb gevolgd, maar misschien moet ik ze een keer naast elkaar proberen. Omdat mijn wederhelft bedacht vrijdag te gaan uit eten en naar de film te gaan is het helaas bij wat snoepen moeten blijven... Daarom zondag maar een schaaltje gemaakt met friet, kaas en ingelegde jalapeno’s. En nu is het tijd voor foto’s:

Het vlees, ruim 2,7 kg. Ik vond hem wat slordig uitgesneden (vlees losse stukken), maar geen tijd om bij te trimmen. Het stuk linksboven op de foto is ook zichtbaar magerder, en dat gaf ook een merkbaar droger resultaat.
4fc173211a6241702f9d97d58b49a2be.jpg


f44108fc6abc2180fc24d05a22afa6cf.jpg


Na het rubben vacuum getrokken en een nachtje laten liggen. Hiervoor speciaal grote vacuumzakken gekocht, vind ik zelf prettiger werken als huishoudfolie.
7f840c43f9d8441ad389268cf1f8b31b.jpg


Om 7u ‘s ochtends de bastard op!
9f9d21dce1b01a8cf931c4abebad91e4.jpg


Paar uur later begint het er al lekker uit te zien.
33e794a9dc5657f3ee5ff31c438d4166.jpg


En zo kwam het uit de folie. De bark is wel lichter dan wanneer er geglazed wordt.
c765a64a209f69a72dfb568ceff69263.jpg


Mooi bakje vol.
1188bb4ffc1ab2baf757565c668a96a6.jpg


En de finale: loaded fries op zondag
098909e557ff4566fee1d7779a7dacf1.jpg



Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
bijna etenstijd, zit ik dit te lezen
nu heb ik helemaal honger
mooie run geweest.
 
Dat is ook een fijne manier om je Pulled Pork te gebruiken.
 
Net als SandyMan, ook hier gingen even de gedachte uit naar de fotowedstrijd. Frietjes op de BBQ gemaakt toen. Super lekker. Ik heb nog een beste lading wildzwijn PP in de vriezer. Kan ik dit mooi eens na maken.
Heerlijk met die kaas. Water loopt me in de mond. Top
 
Zit genoeg in de bak om het magere stuk doorheen te pullen
 
Terug
Bovenaan Onderaan