- Berichten
- 20.632
Ingredienten:
Benodigdheden voor de bouillon:
- 2 uien, gesnipperd
- 20 gram roomboter
- 2 theelepels BBQ rub
- 2 blokjes chipotle poeder (hier haast niet te krijgen, gebruik anders wat hotsauce of tabasco chipotle, je wil dat de ragout wat pit heeft).
- 1000 gram water
- 2 blokjes runderbouillon
Hiermee maak je meer bouillon dan nodig is
Voor de roux:
- 80 gram roomboter
- 100 gram bloem
- 500 gram bouillon (uit de ingredi?nten hierboven)
Let op, de vloeistoffen worden gewogen en dus niet gemeten.
- 6 gram gelatine geweekt in koud water
- 2 eierdooiers
- 50 gram slagroom
- 350 - 400 gram gesneden Pulled Pork
- witte peper
- zout
- een paar druppels Tabasco
- paneermeel fijn
- paneermeel grof (Panko, te koop bij de toko is ideaal)
- 5 eiwitten
- 10 gram bloem
zonnebloemolie om in te frituren
Werkwijze:
Voor de bouillon fruit je de ui in de boter en voeg de bbq rub en chipottle toe. Voeg 500 ml water toe met het bouillonblokje en breng aan de kook. Als het kookt mag het vuur uit en laat je de bouillon afkoelen en kan je hem daarna zeefen.
Smelt voor de roux de boter in een pan met dikke bodem. Laat de boter bruisen maar voorkom dat hij bruin wordt.
Roer nu met een garde de bloem erdoor. Laat dit 2 minuten doorgaren op het vuur, blijf de gehele tijd goed roeren.
Doe nu geleidelijk de bouillon bij de roux, steeds wat toevoegen als de vorige hoeveelheid is opgenomen. Blijf roeren.
Laat de ragout al roerend even doorkoken tot de bloem gaar is. Proef vooral even.
Als het goed is smaakt de roux nu niet meer melig, anders nog even doorkoken.
De pan moet nu van het vuur.
Roer de uitgeknepen blaadjes gelatine er door, dit zorgt er voor dat je later mooie stevige ballen kan maken.
Klop de eierdooiers los met de slagroom en roer dit mengsel door de ragout. Maak die op smaak af met peper, zout en een paar druppels Tabasco.
Roer als laatste de gesneden pulled pork door de ragout.
Stort dit in een bak en laat het een nacht rusten en opstijven in de koelkast.
Als de volgende dag de ragout goed is opgesteven kun je er balletjes uitscheppen, ik heb balletjes van ongeveer 40 gram.
Hiermee maak je een kruising tussen bitterbal en kroket. Rol deze door het fijne paneermeel.
Klop de eiwitten los en mix de bloem erdoor. Rol de kleine kroketjes door het eiwitmengsel en klop zachtjes het extra eiwit eraf, rol het dan door de Panko.
Frituur de kroketten 2 minuten in zonnebloemolie van 180 graden.
Opengesneden zien ze er zo uit.
Bedankt voor het kijken.