- Berichten
- 134
Mijn schoonouders hebben nog nooit pulled pork gegeten en vandaag gaat het dan gebeuren. Als basis gebruik ik het wedstrijdrecept van Noskos. Als rub gebruik ik Magic Dust en in plaats van de glaze probeer ik de Smokey?s Pig Spray.
Gisteravond 2,5 kg procureur ge?njecteerd en goed ingerubt met magicdust.
Toen lekker ingepakt in plasticfolie.
Omdat mijn Ikea thermometers stuk waren (de probes) snel even iets anders gekocht. Nergens een goedkope oplossing te vinden in Leeuwarden. Uiteindelijk thuisgekomen met een iGrill 2
! Iets duurder dan begroot maar wel een heel mooi ding. Mooi moment om deze eens goed te testen.
De BBQ op temperatuur (121 graden) en om 9:00 kon ie er op. Meteen een daling in temperatuur, logisch ook.
Met die Ikea dingen heb ik het niet de hele tijd strak in de gaten gehouden. Nu kijk ik vaker dan mij eigenlijk lief is.
De temperatuur van het rooster is toch wel lastig om dat echt stabiel te krijgen. Je schiet er zomaar overeen. En dan is het lastig om de temperatuur weer omlaag te krijgen.
Elk uur even sprayen met de Smokey?s Pig Spray.
Inmiddels een paar uur verder:
En, omdat ik de bark afgelopen keren toch wel mooier vond, heb ik de glaze er overheen gedaan. Nu, lekker afwachten en zo de GP van Spanje kijken.
Opmerking voor mijzelf: als de verbinding met de iGrill onderbroken is en je krijgt deze niet snel genoeg gekoppeld: klik niet op ontkoppelen, dan ben je de hele historie kwijt. Gewoon app afsluiten en evt de iGrill zelf uit en aan zetten. Dan blijven de grafieken wel volledig.
Update: 16:25
Inmiddels lijkt het wel al aardig op:
Update 22:00 om 17:00 was het klaar, even laten afkoelen en pullen. We hebben we er al een groot deel van opgegeten. De rest in de vriezer gedaan. Het was erg lekker. Leuk om te maken ook! Heb nog een procureur in de vriezer voor de volgende keer. Nu nog de laatste foto?s voor de liefhebbers:
Gisteravond 2,5 kg procureur ge?njecteerd en goed ingerubt met magicdust.

Omdat mijn Ikea thermometers stuk waren (de probes) snel even iets anders gekocht. Nergens een goedkope oplossing te vinden in Leeuwarden. Uiteindelijk thuisgekomen met een iGrill 2


De BBQ op temperatuur (121 graden) en om 9:00 kon ie er op. Meteen een daling in temperatuur, logisch ook.
Met die Ikea dingen heb ik het niet de hele tijd strak in de gaten gehouden. Nu kijk ik vaker dan mij eigenlijk lief is.
De temperatuur van het rooster is toch wel lastig om dat echt stabiel te krijgen. Je schiet er zomaar overeen. En dan is het lastig om de temperatuur weer omlaag te krijgen.

Elk uur even sprayen met de Smokey?s Pig Spray.

Inmiddels een paar uur verder:

En, omdat ik de bark afgelopen keren toch wel mooier vond, heb ik de glaze er overheen gedaan. Nu, lekker afwachten en zo de GP van Spanje kijken.

Opmerking voor mijzelf: als de verbinding met de iGrill onderbroken is en je krijgt deze niet snel genoeg gekoppeld: klik niet op ontkoppelen, dan ben je de hele historie kwijt. Gewoon app afsluiten en evt de iGrill zelf uit en aan zetten. Dan blijven de grafieken wel volledig.
Update: 16:25
Inmiddels lijkt het wel al aardig op:

Update 22:00 om 17:00 was het klaar, even laten afkoelen en pullen. We hebben we er al een groot deel van opgegeten. De rest in de vriezer gedaan. Het was erg lekker. Leuk om te maken ook! Heb nog een procureur in de vriezer voor de volgende keer. Nu nog de laatste foto?s voor de liefhebbers:


