BasBQ
Beef en Steak

Pulled Pork (je kan eigenlijk niet zonder)

 
 

GPT

Kooltjesharker
Berichten
134
Mijn schoonouders hebben nog nooit pulled pork gegeten en vandaag gaat het dan gebeuren. Als basis gebruik ik het wedstrijdrecept van Noskos. Als rub gebruik ik Magic Dust en in plaats van de glaze probeer ik de Smokey?s Pig Spray.

Gisteravond 2,5 kg procureur ge?njecteerd en goed ingerubt met magicdust.
751d59521baff6c0d6a70863cbfe64ce.jpg
Toen lekker ingepakt in plasticfolie.

Omdat mijn Ikea thermometers stuk waren (de probes) snel even iets anders gekocht. Nergens een goedkope oplossing te vinden in Leeuwarden. Uiteindelijk thuisgekomen met een iGrill 2 ! Iets duurder dan begroot maar wel een heel mooi ding. Mooi moment om deze eens goed te testen.

09740bac00c02e234586da926a0d963e.jpg


De BBQ op temperatuur (121 graden) en om 9:00 kon ie er op. Meteen een daling in temperatuur, logisch ook.
Met die Ikea dingen heb ik het niet de hele tijd strak in de gaten gehouden. Nu kijk ik vaker dan mij eigenlijk lief is.
De temperatuur van het rooster is toch wel lastig om dat echt stabiel te krijgen. Je schiet er zomaar overeen. En dan is het lastig om de temperatuur weer omlaag te krijgen.

488b30cdb789a13c7b3c01f93d018abd.jpg


Elk uur even sprayen met de Smokey?s Pig Spray.
fe4fcc8582e3ed07ecb30c5b05681f96.jpg


Inmiddels een paar uur verder:
39a51d4d19af73a5afc2e31d906e7ba5.jpg


En, omdat ik de bark afgelopen keren toch wel mooier vond, heb ik de glaze er overheen gedaan. Nu, lekker afwachten en zo de GP van Spanje kijken.
104fdc3e79b88018162644bab64acd1d.jpg


Opmerking voor mijzelf: als de verbinding met de iGrill onderbroken is en je krijgt deze niet snel genoeg gekoppeld: klik niet op ontkoppelen, dan ben je de hele historie kwijt. Gewoon app afsluiten en evt de iGrill zelf uit en aan zetten. Dan blijven de grafieken wel volledig.

Update: 16:25
Inmiddels lijkt het wel al aardig op:
9644fef79a6a5dc4c30d093dc5ed0528.jpg


Update 22:00 om 17:00 was het klaar, even laten afkoelen en pullen. We hebben we er al een groot deel van opgegeten. De rest in de vriezer gedaan. Het was erg lekker. Leuk om te maken ook! Heb nog een procureur in de vriezer voor de volgende keer. Nu nog de laatste foto?s voor de liefhebbers:
b1f43b91bda094fa0a32f646d722aadd.jpg
6d1e66de77431fefb075b65bdc643525.jpg
7c0f12cf5cd588018a527ae360816671.jpg

 
GPT zei:
! Iets duurder dan begroot maar wel een heel mooi ding. Mooi moment om deze eens goed te testen.

Ik weet niet waar je hem weg hebt maar Je hebt nu ook een bbq afdeling in de kookwinkel van erop  die zit op de nieuwstad.
Zit nu een nieuwe eigenaar in.

Maar je PP ziet er zo al prima uit zeg het maar wanneer het klaar is dan kom ik wel even langs  :)
 
Klopt, die weet ik te vinden.
De prijzen die de vorige eigenaar hanteerde waren nogal aan de hoge kant voor mij.
Daarom maar naar de Mazzelshop gegaan. Ook niet goedkoop, maar kreeg een leuke korting.
Blij mee.
(Zal er toch eens gaan kijken binnenkort, bedankt voor de tip)
 
volgens mij doe je teveel moeite voor de schoonouders. Ik zou die gewoon voor mezelf houden  :D
 
Brecht zei:
volgens mij doe je teveel moeite voor de schoonouders. Ik zou die gewoon voor mezelf houden  :D

Whehe... beefribs hou je voor jezelf. Pulled Pork kun je wel weggeven als het ?cht moet.. :D

On topic, PP ziet er goed uit. Lekker vol op de Q ook.
 
Terug
Bovenaan Onderaan