- Berichten
- 135
Nooit gedacht dat ik ooit zoiets op de bbq zou bereiden maar wat ben ik blij met het ei die dit allemaal mogelijk maakt!
Maandagavond de procureur (2,2 kilo) uit de vriezer gehaald zodat deze goed kon ontdooien. (Note for myself: maak er maar maandagochtend van de volgende keer). Ik merkte dat de kern toch nog wel licht bevroren was toen ik hem gisteravond ging marineren.
Qua recept heb ik de wedstrijd variant van Noskos aangehouden. Helaas was mijn spuit nog niet binnen dus heb dit moeten improviseren met de medische spuit van de, in de zorg werkende, buurvrouw. Geen aanrader, maar het werkt enigszins.
De rub welke eroverheen ging was de basisrub, ook van Noskos.
Vanmorgen rond 08:45 aangestoken en om 09:30 ging het varkentje erop.
Temperatuur van de Q bleef heel mooi stabiel en het ging lekker. Naar mijn idee iets té lekker want hij gaarde als een trein.
Ik wist dat ‘de zone’ nog moest komen maar in mijn theorie zou het alsnog sneller gaan dan ik had gehoopt.
Toen ik dacht dat ik de zone had gehad moest die eigenlijk nog beginnen. Vanaf een graad of 70 ging het tergend langzaam en begon ik me andersom zorgen te maken. Ook dat was niet terecht en alles ging zoals het zou moeten.
Rond de 74 graden in folie en daar gaarde hij mooi verder.
Rond een malse kern van 88/89 graden eraf en weer terug het folie in (na een kwartiertje uitblazen)
Zowel een zacht bolletje als een pita broodje klaargemaakt zodat we konden testen wat we de lekkerste combinatie vonden. Bolletje wint nipt, maar maakt ons niet heel veel uit.
De malsheid viel me helaas wat tegen. Had flink geprikt en leek echt goed maar zaten toch nog wat stugge plekken tussen
Het smaakte verder gelukkig prima. Het was wel een reminder dat we niet heeeul wild zijn van PP. Nogmaals het smaakte heerlijk en ga het vast nog eens maken, maar zeker niet morgen meteen ;-)
Maandagavond de procureur (2,2 kilo) uit de vriezer gehaald zodat deze goed kon ontdooien. (Note for myself: maak er maar maandagochtend van de volgende keer). Ik merkte dat de kern toch nog wel licht bevroren was toen ik hem gisteravond ging marineren.
Qua recept heb ik de wedstrijd variant van Noskos aangehouden. Helaas was mijn spuit nog niet binnen dus heb dit moeten improviseren met de medische spuit van de, in de zorg werkende, buurvrouw. Geen aanrader, maar het werkt enigszins.
De rub welke eroverheen ging was de basisrub, ook van Noskos.
Vanmorgen rond 08:45 aangestoken en om 09:30 ging het varkentje erop.
Temperatuur van de Q bleef heel mooi stabiel en het ging lekker. Naar mijn idee iets té lekker want hij gaarde als een trein.
Ik wist dat ‘de zone’ nog moest komen maar in mijn theorie zou het alsnog sneller gaan dan ik had gehoopt.
Toen ik dacht dat ik de zone had gehad moest die eigenlijk nog beginnen. Vanaf een graad of 70 ging het tergend langzaam en begon ik me andersom zorgen te maken. Ook dat was niet terecht en alles ging zoals het zou moeten.
Rond de 74 graden in folie en daar gaarde hij mooi verder.
Rond een malse kern van 88/89 graden eraf en weer terug het folie in (na een kwartiertje uitblazen)
Zowel een zacht bolletje als een pita broodje klaargemaakt zodat we konden testen wat we de lekkerste combinatie vonden. Bolletje wint nipt, maar maakt ons niet heel veel uit.
De malsheid viel me helaas wat tegen. Had flink geprikt en leek echt goed maar zaten toch nog wat stugge plekken tussen
Het smaakte verder gelukkig prima. Het was wel een reminder dat we niet heeeul wild zijn van PP. Nogmaals het smaakte heerlijk en ga het vast nog eens maken, maar zeker niet morgen meteen ;-)