- Berichten
- 822
Oudejaarsavond kwamen er een paar vrienden op bezoek, dus een mooie reden om lekker de hele dag de bbq aan te hebben staan.
Avond van te voren de procureur van 2.5kg in de rub (not Just bbq) gezet.
En de volgende ochtend om half 9 de bbq aangezet.
De bbq had er duidelijk zin in, heb letterlijk 2 keer aan de schuiven gezeten en heeft heel de dag op 110°C gestaan. Alle vertrouwen om hem even alleen te laten en nog even oliebollen te gaan halen dus
Na een uur of 5 eens even gevoeld of de kruiden vast zaten. Dat was het geval, dus ingepakt in folie en de thermometer er in.
Bij een temperatuur van 94 was hij boterzacht. Dat was rond half 4 smiddags, dus mooi op tijd om de koelbox in te schuiven om te rusten tot aan etenstijd.
Geserveerd met een lekkere coleslaw op een Turks bolletje met wat patat er bij.
Het resultaat werd zeer gewaardeerd!
De bbq nog aan laten staan om later nog wat moinkballs te maken, maar daar heb ik geen foto's van, dus dat is niet gebeurd
Avond van te voren de procureur van 2.5kg in de rub (not Just bbq) gezet.
En de volgende ochtend om half 9 de bbq aangezet.
De bbq had er duidelijk zin in, heb letterlijk 2 keer aan de schuiven gezeten en heeft heel de dag op 110°C gestaan. Alle vertrouwen om hem even alleen te laten en nog even oliebollen te gaan halen dus
Na een uur of 5 eens even gevoeld of de kruiden vast zaten. Dat was het geval, dus ingepakt in folie en de thermometer er in.
Bij een temperatuur van 94 was hij boterzacht. Dat was rond half 4 smiddags, dus mooi op tijd om de koelbox in te schuiven om te rusten tot aan etenstijd.
Geserveerd met een lekkere coleslaw op een Turks bolletje met wat patat er bij.
Het resultaat werd zeer gewaardeerd!
De bbq nog aan laten staan om later nog wat moinkballs te maken, maar daar heb ik geen foto's van, dus dat is niet gebeurd