BasBQ
Beef en Steak

Pulled pork (🐷)

 
 
 

Bart95

Sprokkelaar
Berichten
26
Vandaag pulled pork gemaakt van procureur.

1930063E-3963-475E-B4EC-296B35D66A14.jpeg


12 uur voordat die de oven in is gegaan heb ik hem het geïnjecteerd, Ingrediënten
100 ml appelsap
40 ml appel azijn
20 ml witte azijn
40 ml honing
30ml worchestershire saus
1 eetlepel zout
1 eet lepel uienpoeder

63CF76B4-5E5F-45CE-AAED-A2702F082CB7.jpeg

7A2CDBDF-23B0-40C6-ACBC-A253A09FB950.jpeg


07.30 uur heb ik de houtoven aangestoken met eikenhout, temperatuur 120 graden.

E29A3ACB-DFD8-4D58-8850-5FFDA7D4E373.jpeg


Terwijl de oven op temperatuur kwam, de procureur droog gemaakt en een rub gegeven.
ingrediënten:

6 eetlepels bruine basterd suiker
3 eetlepels paprika poeder
2 eetlepels zout
2 eetlepels gemalen komijn
2 eetlepels uienpoeder
1 eetlepels paprikapoeder
1 eetlepel knoflookpoeder
1 eetlepel gedroogde tijm
1 eetlepel gemalen peper

0C5C7102-517F-4223-BF0E-6C2498D481BF.jpeg


45FFCC21-CC7D-43A8-8763-EDEDDE8FBC2B.jpeg


Vervolgens de oven in voor 5 uur op 72 graden.

A36A8CD4-341A-4B7D-AA5B-FF58896CD700.jpeg


Na 5 uur de BBQ saus eroverheen smeren.

FD2C5693-EE50-42B6-BC22-3F361D0C16A7.jpeg

Deze saus had ik nog over van de sparibs en was voldoende voor de pulled pork.

BBQ saus bestaat uit:
250ml tomaten ketchup
1 tl knoflookpoeder
1 tl uien poeder
1 tl cayennepeper
1 eetlepel appelstroop
75 ml appel azijn
1 eet lepel honing
1 eetlepel bruine suiker
Halve tl peper
Halve tl zout
Halve citroensap
Cranberry saus 175 g + het vocht in het potje
Dit alles 10 min op laag vuur pruttelen en regelmatig door roeren.

F015F2F6-000C-49FB-B2B7-DCF26A5971FC.jpeg


Smeren maar!

FA792D74-CDAD-4FC6-A836-7AD673B88C73.jpeg

Toen weer terug de oven in voor ongeveer een uur, totdat de bark hard genoeg is zodat die er goed op blijft zitten.


306CCD25-3722-4717-A9C1-F42145174AC5.jpeg
Dan in de aluminium folie, tot een temperatuur van 88 graden.
En vanaf daar eigenlijk op gevoel voelen of die zacht genoeg is met een thermo pen

3B3AFDEA-BF06-4F90-BBE5-2EA4520D5E9F.jpeg

7AA67557-AE77-4EDF-9050-44CE15EF4171.jpeg

Uurtje rusten in schoon aluminiumfolie en een koelbox.

55923E46-C08B-42E4-A7F1-D03D8ABA1B31.jpeg

Toen uit elkaar gehaald en op een broodje met koolsalade en patat. Ook beide zelf gemaakt 😉

CE7C2FB5-C304-462E-96FF-A01644173BAD.jpeg

Smaak was zeker goed en volgens de familie voor herhaling vatbaar! 🐷
 
Dat ziet er prima uit. Gefeliciteerd met je Knorretje.
 
Die laatste foto ziet er ook heerlijk uit mooi verslag gemaakt 😁
 
Dat zijn buikvullende bordjes met lekkers geworden
 
Dikke extra punten voor de houtoven, ziet er geweldig uit 🤤
 
Leuk man om het zo in een hout oven te maken. Die laatste foto is echt goud. Ziet er heerlijk uit.
 
Terug
Bovenaan Onderaan