- Berichten
- 206
Vandaag pulled chicken gemaakt in de Dutch oven.
In het verleden heb ik meermaals pulled chicken gemaakt, maar dan gewoon indirect.
Hierbij vond ik de kip vaak niet mals genoeg.
Daarom vandaag eens geprobeerd om dit anders te doen.
De kip vanmorgen in de rub gezet (general purpose van Crate Goods).
Om half 3 de Kamado aangestoken om hier vervolgens om 3 uur de kip op te roken (indirect op 110 graden)
Na een uurtje heb ik de kip eraf gehaald en de Dutch oven erop gezet.
Nadat deze op temperatuur was, kort de tomatenpuree gebakken om vervolgens een liter kippenbouillon, 3 teentjes knoflook en de kip toe te voegen.
Weer een uur later het spul eraf gehaald en de kip gepulled.
Resultaat was m.i. vele malen beter. Makkelijk te pullen en heerlijk zacht.
Verstuurd vanaf mijn KB2003 met Tapatalk
In het verleden heb ik meermaals pulled chicken gemaakt, maar dan gewoon indirect.
Hierbij vond ik de kip vaak niet mals genoeg.
Daarom vandaag eens geprobeerd om dit anders te doen.
De kip vanmorgen in de rub gezet (general purpose van Crate Goods).
Om half 3 de Kamado aangestoken om hier vervolgens om 3 uur de kip op te roken (indirect op 110 graden)
Na een uurtje heb ik de kip eraf gehaald en de Dutch oven erop gezet.
Nadat deze op temperatuur was, kort de tomatenpuree gebakken om vervolgens een liter kippenbouillon, 3 teentjes knoflook en de kip toe te voegen.
Weer een uur later het spul eraf gehaald en de kip gepulled.
Resultaat was m.i. vele malen beter. Makkelijk te pullen en heerlijk zacht.




Verstuurd vanaf mijn KB2003 met Tapatalk