- Berichten
- 112
Gisteren was mijn zoon jarig en heb ik voor 10 hongerige magen die allemaal hadden gewerkt voor het eerst Pulled Chicken uit de Crouset gemaakt. Ik noem het maar de Crouset want ik weet niet of dit een DO mag heten.
Ik heb het recept van [mention]NasQ [/mention] gevolgd!
Aan het eind van de Ochtend begonnen met 2 kg kippedij in de eigengemaakte rub te zetten. Dit nog even in de koelkast gezet.
Om een uurtje of 1 ‘s middags de Joe aangestoken en zodra er temp was heb ik de kippetjes met een blokje Kers even lekker laten roken op 120 graden.
Na het roken 2 uitjes gefruit en 2 blikjes tomatenpuree, flesje baby ray, worcestershiresaus en kippenbouillon in de pan aan de kook gebracht. Vervolgens de kip toegevoegd. Temperatuur verhoogd naar ca 150 graden.
Dit toch wel een uurtje laten pruttelen aangezien de grote hoeveelheid wat meer tijd nodig had om weer aan de kook te komen.
Daarna 20 minuten die kippetjes uit elkaar staan trekken (en snoepen) met als resultaat een fantastische pan Pulled chicken.
Gezien het bezoek en de drukte vergeten om foto’s te maken van de heerlijke broodjes maar we hebben ze gegeten met augurk en koolsalade en als bijgerecht nog aardappelsalade. Super simpel maar met een glas bier en wijn heb ik veel complimenten mogen ontvangen.
Bedankt Marcel voor dit heerlijke recept. Het even roken van die kip geeft een heerlijke smaak.
Er was nog een beetje over dus vanavond een simpele pizza maken met Pulled Chicken. Nog een keer genieten!
Ik heb het recept van [mention]NasQ [/mention] gevolgd!

Aan het eind van de Ochtend begonnen met 2 kg kippedij in de eigengemaakte rub te zetten. Dit nog even in de koelkast gezet.

Om een uurtje of 1 ‘s middags de Joe aangestoken en zodra er temp was heb ik de kippetjes met een blokje Kers even lekker laten roken op 120 graden.


Na het roken 2 uitjes gefruit en 2 blikjes tomatenpuree, flesje baby ray, worcestershiresaus en kippenbouillon in de pan aan de kook gebracht. Vervolgens de kip toegevoegd. Temperatuur verhoogd naar ca 150 graden.

Dit toch wel een uurtje laten pruttelen aangezien de grote hoeveelheid wat meer tijd nodig had om weer aan de kook te komen.

Daarna 20 minuten die kippetjes uit elkaar staan trekken (en snoepen) met als resultaat een fantastische pan Pulled chicken.
Gezien het bezoek en de drukte vergeten om foto’s te maken van de heerlijke broodjes maar we hebben ze gegeten met augurk en koolsalade en als bijgerecht nog aardappelsalade. Super simpel maar met een glas bier en wijn heb ik veel complimenten mogen ontvangen.
Bedankt Marcel voor dit heerlijke recept. Het even roken van die kip geeft een heerlijke smaak.
Er was nog een beetje over dus vanavond een simpele pizza maken met Pulled Chicken. Nog een keer genieten!