BasBQ
Beef en Steak

Pulled beef

Cakr

Sprokkelaar
Berichten
29
Hallo allemaal, ik zag vaak het recept voorbij komen van pulled pork en aangezien ik geen varkensvlees eet, was ik op zoek naar een alternatief in de vorm van pulled beef. Ik heb gekozen voor een groot stuk runder riblappen van 2,3 kilo. Deze heb ik ingerubt met de rub van Noskos Beef. De riblappen zagen er mooi uit bij de Turkse slager en lekker veel intramusculair vet in het vlees.

IMG_4138.jpeg


The Bastard had ik ingesteld op 110 graden indirect en het stuk vlees heb ik lekker laten roken in eiken chunks tot ongeveer 70 graden kerntemperatuur.
IMG_4142.jpeg


Nadat het vlees was ingepakt in aluminium folie heb ik het vlees weer teruggelegd op de bbq.

IMG_4143.jpeg


Nadat het vlees een kerntemperatuur had van 93 graden, heb ik er in geprikt en deze voelde zeer zacht aan, waarna ik het vlees van de bbq heb gehaald en heb laten rusten voor een uur. Wel tussentijds de folie open gemaakt om het vlees te laten luchten. Als je zo een mooi stuk vlees hebt, dan is een uur wachten echt heel moeilijk is mijn ervaring 😀.

Na een uur was het tijd om het vlees te pullen. Dit ging zeer gemakkelijk. Het vlees was erg mals en door het intramusculair vet was hij lekker smeuig en absoluut niet droog. Hierbij het eindresultaat:

IMG_4148.jpeg


Het vlees hebben wij thuis gebruikt om tacos mee te maken met een salsa en guacamole. Ik moet zeggen dit was zeer geslaagd en het smaakte heerlijk.
IMG_4156.jpeg
 
Dat ziet er allemaal geslaagd uit. Mooi stuk vlees en goed eindresultaat. Lekker hoor.
 
Ziet er top uit,ga ik ook eens proberen want ik mag dan wel Pulled pork maar vind het gewoon niet zo lekker
 
Lekker man, op een taco goed idee! Sukade leent zich heel goed ervoor om pulled beef van te maken.
 
lekkere combinatie als taco! Had graag willen proeven.
 
Zo, dat heb je lekker opgelost!

Mooie combinatie ook zo op een taco.
 
Hele mooie oplossing. Komt op mijn lijst! Beetje variatie is altijd fijn.
 
Pulled Beef is erg lekker, ziet er goed uit met de pico de gallo.

Lekker man, op een taco goed idee! Sukade leent zich heel goed ervoor om pulled beef van te maken.
Sucade en Riblap zijn niet hetzelfde stuk vlees. Voor Pulled Beef zou ik ook voor de Riblap gaan.
 
Hallo allemaal, ik zag vaak het recept voorbij komen van pulled pork en aangezien ik geen varkensvlees eet, was ik op zoek naar een alternatief in de vorm van pulled beef. Ik heb gekozen voor een groot stuk runder riblappen van 2,3 kilo. Deze heb ik ingerubt met de rub van Noskos Beef. De riblappen zagen er mooi uit bij de Turkse slager en lekker veel intramusculair vet in het vlees.

Bekijk bijlage 61004

The Bastard had ik ingesteld op 110 graden indirect en het stuk vlees heb ik lekker laten roken in eiken chunks tot ongeveer 70 graden kerntemperatuur.
Bekijk bijlage 61005

Nadat het vlees was ingepakt in aluminium folie heb ik het vlees weer teruggelegd op de bbq.

Bekijk bijlage 61006

Nadat het vlees een kerntemperatuur had van 93 graden, heb ik er in geprikt en deze voelde zeer zacht aan, waarna ik het vlees van de bbq heb gehaald en heb laten rusten voor een uur. Wel tussentijds de folie open gemaakt om het vlees te laten luchten. Als je zo een mooi stuk vlees hebt, dan is een uur wachten echt heel moeilijk is mijn ervaring 😀.

Na een uur was het tijd om het vlees te pullen. Dit ging zeer gemakkelijk. Het vlees was erg mals en door het intramusculair vet was hij lekker smeuig en absoluut niet droog. Hierbij het eindresultaat:

Bekijk bijlage 61007

Het vlees hebben wij thuis gebruikt om tacos mee te maken met een salsa en guacamole. Ik moet zeggen dit was zeer geslaagd en het smaakte heerlijk.
Bekijk bijlage 61008
Hoe lang heb je dit stuk ongeveer op de BBQ gehad totdat ‘ie gaar was?
 
Terug
Bovenaan Onderaan