Cakr
Sprokkelaar
- Berichten
- 31
Hallo allemaal, ik zag vaak het recept voorbij komen van pulled pork en aangezien ik geen varkensvlees eet, was ik op zoek naar een alternatief in de vorm van pulled beef. Ik heb gekozen voor een groot stuk runder riblappen van 2,3 kilo. Deze heb ik ingerubt met de rub van Noskos Beef. De riblappen zagen er mooi uit bij de Turkse slager en lekker veel intramusculair vet in het vlees.
The Bastard had ik ingesteld op 110 graden indirect en het stuk vlees heb ik lekker laten roken in eiken chunks tot ongeveer 70 graden kerntemperatuur.
Nadat het vlees was ingepakt in aluminium folie heb ik het vlees weer teruggelegd op de bbq.
Nadat het vlees een kerntemperatuur had van 93 graden, heb ik er in geprikt en deze voelde zeer zacht aan, waarna ik het vlees van de bbq heb gehaald en heb laten rusten voor een uur. Wel tussentijds de folie open gemaakt om het vlees te laten luchten. Als je zo een mooi stuk vlees hebt, dan is een uur wachten echt heel moeilijk is mijn ervaring
.
Na een uur was het tijd om het vlees te pullen. Dit ging zeer gemakkelijk. Het vlees was erg mals en door het intramusculair vet was hij lekker smeuig en absoluut niet droog. Hierbij het eindresultaat:
Het vlees hebben wij thuis gebruikt om tacos mee te maken met een salsa en guacamole. Ik moet zeggen dit was zeer geslaagd en het smaakte heerlijk.
The Bastard had ik ingesteld op 110 graden indirect en het stuk vlees heb ik lekker laten roken in eiken chunks tot ongeveer 70 graden kerntemperatuur.
Nadat het vlees was ingepakt in aluminium folie heb ik het vlees weer teruggelegd op de bbq.
Nadat het vlees een kerntemperatuur had van 93 graden, heb ik er in geprikt en deze voelde zeer zacht aan, waarna ik het vlees van de bbq heb gehaald en heb laten rusten voor een uur. Wel tussentijds de folie open gemaakt om het vlees te laten luchten. Als je zo een mooi stuk vlees hebt, dan is een uur wachten echt heel moeilijk is mijn ervaring

Na een uur was het tijd om het vlees te pullen. Dit ging zeer gemakkelijk. Het vlees was erg mals en door het intramusculair vet was hij lekker smeuig en absoluut niet droog. Hierbij het eindresultaat:
Het vlees hebben wij thuis gebruikt om tacos mee te maken met een salsa en guacamole. Ik moet zeggen dit was zeer geslaagd en het smaakte heerlijk.