Beef en Steak

Pulled Beef van de Chuck Roll

 
 

Rens008

Vuurmaker
Berichten
83
Naast na enkele keren Pulled Pork (zie o.a. LINK) geïntreseerd in pulled beef.
Ik merk echter dat het aanbod van een groter stuk vlees (>3 kilo) een stuk beperkte is dan varkensnek, tenminste, als je rundernek wilt gebruiken.

Dit stuk (3.8 kilo) kwam van Beef Botique en was een erg mooi stukje vlees.
De gehele sessie had ik 3 thermometers in het vlees en 1 op het rooster (ik was benieuwd of de kern t.o.v. elkaar zoveel zou verschillen).
Dit bleek ca. 1,5 graad uiteen te lopen --> Prima mijn inziens :)

In totaal lag dit stuk er 3 uur te roken en 3,5 uur in de aluminium folie te stomen waarna het een kern van 90 graden had.
Op deze temperatuur was hij goed mals en ging de thermometer als boter erin :D

De saus is naar recept op rode wijn gebaseerd, lekkere combinatie natuurlijk met rund. 🍷
I.c.m. een boa bun en wat koolsla maakte het geheel af, lekker smullen.
En het voordeel: een voorraadje in de vriezer!
Smullen 🥲

20250720_084030.JPG


20250720_091012.JPG


20250720_094306.JPG


20250720_104557.JPG



20250720_122412.JPG

20250720_162410.JPG



20250720_164953.JPG


20250720_184429.JPG
 
Terug
Bovenaan Onderaan