BasBQ
Beef en Steak

Project Pastrami van Start!

mkorpershoek

Vuurmaker
Berichten
66
Nou het is eindelijk gelukt vorige week vrijdag gestart met met maken van de pastrami. Het proces

1.) 10 dagen in de Pekel
2.) Rub erop en drogen in de koelkast
3.) Op de smokert

Hierbij alvast de foto's van fase 1

- FoodGrade Container van de Zegro




- Ingredi?nten van het PekelBad



- Vervolgens het bad vol laten lopen met gekookt water en af laten koelen voor een nachtje in de koelkast



- Volgende dag de Brisket van Beef & steak 3 kg schoon aan de haak injecteren met de Brine




- Labelen en voor 10 dagen de koelkast in

 
Mooi project! Ik volg.
 
Ik ben heel benieuwd naar het vervolg Michel!
 
Lekker met wat mosterd op rye bread!
 
Heeeee? goed bezig Michel  B-)

Handig hoor zo'n calculator  :)
Ben benieuwd naar het eindresultaat.
suc6

Mac
 
mooi project, ik ga het volgen
 
Ik volg!!!! :p
 
Nice! Ik volg! B-)
 
Nog een paar dagen wachten en dan mag hij uit zijn pekel bad. Hier het vervolg van het recept voor het maken van de Pastrami

 
Nou, het belooft wat! Wacht met spanning af.

Is het niet nodig om de peperkorrels en mosterdzaden een keer te 'breken' / 'vergruizen' voor de betere smaak afgifte aan pekelwater?
 
Ook weer zo'n mooi project. Zeer benieuwd wat hier uit gaat komen!
 
Ehhhhh.........oeps
Was tevens een test van mijn Heatermeter, maar de temp zakte bij 85 gr terug naar 81, en ik heb geprobeerd om het terug te krijgen en door naar de 90, echter hoger als 84 ben ik niet echt meer gekomen, maar toe was ik al 34 uur verder.
Conclusie, Pastrami overleden  :-O

Had er wel Pastrami poeder van kunnen maken (zo droog,  ~X( )
You can's win them all

Mac
 
Terug
Bovenaan Onderaan