BasBQ
Beef en Steak

Procureur VS Boston butt

Snowman

Tondelzoeker
Berichten
19
Wat is nu het verschil tussen deze 2
Afgezien dat de BB 2x zo zwaar is
Qua vet en marmering zite het er wel aardig hetzelfde uit
 
Weinig, in een B.B. zit vaak een groot bot.
 
Er is nauwelijks verschil de procureur zit wat meer richting nek waar bij de Boston Butt van de schouder komt.
Boston Butt of hele schouder is verplicht bij KCBS wedstrijden, niet zo vreemd want in Amerika snijden ze varkens anders uit en is er geen procureur te koop.
Persoonlijk gebruik ik altijd procureur voor Pulled Pork, betere vetverdeling
En minder afval dan bij een Boston Butt.
 
Een Boston Butt is de hele schouder
Een procureur is eigenlijk hetzelfde
Maar kan ook een gedeelte van de schouder zijn dus ook zonder bot. Vaak wordt de nek ook onder procureur geschaard. Deze is botloos
De nek vind ik het lekkerst, is nog meer dooradert dan de schouder. Maar mag op officiele KCBS wedstrijden niet worden gebruikt voor PP.
Alleen de Boston But en de Picnic zijn toegestaan.

Edit: dus eigenlijk hetzelfde als wat Frits zegt
 
Weinig, in een B.B. zit vaak een groot bot.
Ik heb tijdje terug een BB van 6,5kg aan de tand gevoeld, en aan de zijkant stak er een beentje uit. Dus dacht een groot been tegen te komen, maar was uiteindelijk zeer klein.

Gelukkig :)
 
Terug
Bovenaan Onderaan