Beef en Steak

Procureur drogen met schimmel, voor de eerste keer, van begin tot eind...

Zo, vandaag heb ik dit project ook maar eens afgerond!

Het grote stuk was dus compleet mislukt. Achteraf gezien was het vast bedorven, maar niet zoals ik het ken, oftewel geen duidelijke slijmerige bacteriën ofzo, en ook niet die typische kadavergeur 🤷‍♂️ Maar het was iig niet eetbaar.

Het kleine stuk leek wel goed te gaan, dus die heb ik toen maar gewoon laten hangen. Na bijna 2 maanden drogen ging er geen gewicht meer af, dus die heb ik net met een droge borstel afgeborsteld (ging prima), daarna gesneden en geproefd. De smaak is sterk, zout en peper zoals verwacht, maar ook de schimmel is duidelijk aanwezig, notig en scherp, eigenlijk net als de donorsalami maar dan met meer kick.

Qua smaak geef ik dit een 7 en ik vind het proces op zich ook nog wel eens voor herhaling vatbaar (y)

DSC05473.JPG

DSC05474.JPG
 
Laatst bewerkt:
Ziet er mooi uit.
Heb zelf ook al wel wat geëxperimenteerd met drogen en roken van vlees.
Dikwijls is het proeven en dan afwachten, word ik ziek of niet 🤔 maar zalig gevoel als het lukt 👍
 
Terug
Bovenaan Onderaan