- Berichten
- 5.532
Gesplitst en verplaatst bericht uit de rookkamer, podcast julius jaspersLaatste vraag en wie anders dan een ervaringsexpert kan deze beantwoorden
Als je hem dus direct en indirect indeelt, komt er dan niet veel warmte van het directe gedeelte bij het indirecte gedeelte? Er zit dan geen deflector die het tegenhoudt.
@Robbie @Beun
Nee precies, degenen die een Weber kettle ervaring hebben weten wat ik bedoel, doordat de bodem tov. de bovenkant van de base
niet veel verloopt heb je een groot bodemoppervlak waardoor ongewenste straling naar de zijkant wordt geminimaliseerd.
Door de dividerplate in de nokjes van het kolenrooster te zetten deel je de firebox in 2-en en kun 1 kant van box vullen met houtskool
De keramische D-plates (heat deflectors)gebruik ik eigenlijk alleen als ik alles indirect wil, maar voor extra temperatuur stabiliteit leg ik altijd 1 D plate boven het indirecte deel en daar bovenop zet ik de lekschaal/bak
Ik splits dit draadje even af naar een nieuw topic.
Nou daar staat hij dan, dit is nog de versie met de oude schoorsteen. maar de rest is onveranderd, behalve dat de roosters tegenwoordig standaard RVS zijn en niet meer ge-emailleerd
Je hebt bij de Primo Oval dus 2 keramische D-plates (Heat deflectors)
Alles wat je met een divide en conquerer systeem of de Eggspander kan doen doet de Primo ook maar dan beter. Dat idee hebben de andere merken trouwens gewoon gepikt van Primo, (de Primo Oval is rond 2002 voor het eerst geintroduceerd en toen bestond er geen eggspander of een divide en conquerer systeem)
Omdat de onderkant van de Base veel breder is dan een rond ei heb je geen last van stralingswarmte van het directe gedeelte.
Ik ben overigens bezig met mijn 2e Primo, Ik heb sinds 1 jaar het nieuwe model Oval XL (2022) mijn oude vertrouwde oude Primo Oval XL
is na 10 jaar trouwe dienst naar een goede maat van mij gegaan die mij graag appjes stuurt van zijn gerechten, en om steeds weer te vertellen hoe geweldig deze BBQ is.

Laatst bewerkt: