Beef en Steak

PP voor een knorrie

 
 

JulienH

Sprokkelaar
Berichten
39
Vandaag, in voorbereiding op de BBQ van morgen, mijn eerste PP gemaakt. Hiervoor heb ik het wedstrijdrecept van Noskos gebruikt: http://www.bbq-nl.com/2012/11/wedstrijd-pulled-pork.html

Een stuk Boston Butt bij BenS besteld. Ontdaan van het vet en ge?njecteerd met de injectiemix van Noskos:
AAE2B081-D4BB-4BDE-A8E4-DFB0E349F45A_zps5v4jvdtq.jpg


De OTP voorzien van een snake met cherry chunks:
A22DDA59-80C3-4A7E-8315-D7060850DAF4_zps9uih3mha.jpg


Klaar voor de start:
233E53DC-5141-4DDC-B5F2-981C1192D633_zpsfehuux5r.jpg


Voor de glaze:
968D109F-78D3-43A1-B6EB-F5FA9A3B52EE_zpssutzjdht.jpg


Na de glaze:
91E01843-8383-44B1-8EF6-8B76945311B3_zpsn6qou1rg.jpg


Ruim 1.5 uur liggen rusten en dus klaar om aan stukken te scheuren:
2ECE9614-5A66-489F-9148-D58BA1B2DA53_zpsnlwjveub.jpg


En daar heb ik 't dan allemaal voor over gehad, wat lekker!:
25473311-DFCC-491E-8546-CCDC3801E248_zpsajgxfv3m.jpg


(Temperatuur)verloop

Bij een dometemperatuur van 125 graden:
11.30 - 7 graden (start)
12.30 - 25 graden
13.30 - 45 graden
14.30 - 53 graden
16.30 - 57 graden
Glaze
18.30 - 64 graden

De glaze was nog niet echt veranderd in een zwarte korst dus de temperatuur verhoogd tot 155 graden om het niet nog eindeloos te laten duren.
19.30 - 74 graden

Ingepakt in alufolie en temperatuur verlaagd tot 125 graden.
20.50 - 88 graden

Het belang van een probe ter hoogte van het rooster is me nu geheel duidelijk. Blijft toch een beetje gissen met zo'n meter in de deksel. Ik zal me eens verdiepen in een heatermeter. Ik vermoed dat er toch redelijk verschil heeft gezeten tussen de temperatuur onder de deksel en die ter hoogte van het rooster waardoor o.a. ook de glaze z'n werk niet goed kon doen. Uiteindelijk ben ik zeer tevreden. Vlees is mals en vol van smaak. Heb nog geen referentie, dus er volgt zeker een volgende ronde.
 
Lekker hoor, gefeliciteerd met je stickertje!

Een heatermeter  heb je niet nodig om de dome-temperatuur te meten, voor low&slow kun je al af met een Ikea Fantast.
 
mooie pp geworden, gefeliciteerd met je knorrie
 
Lekker lekker! Is ook het eerste wat ik ga doen als we terug zijn van vakantie!
Gefeliciteerd met je knorremans!!
 
Mooi werk en gefeliciteerd met je knorretje 
Je glaze moet geen harde korst worden, dus twee uur nadat je de glaze erop gedaan.hebt gewoon inpakken.
 
Bedankt allen!
Harde korst is niet de goede omschrijving misschien. Ik bedoel de zwarte korst/bark zoals je die bij alle PP ziet.
 
Wat Frits al zegt, hij hoeft niet zwart te zijn dan zijn de suikers die heel donker worden maar dat is niet nodig. Gewoon na 2 uur de folie in om hem sappiger te houden. Komt de smaak alleen maar ten goede.
 
Nice!! Gefeliciteerd met je knor!! :D
 
Gefeliciteerd met KNOR, nu op naar de grote drie :)
 
Bedankt!

Het is erg in de smaak gevallen gisteren (PP, ribs 3-2-1, Picanha en zalm). Nu inderdaad het rijtje afmaken.
 
Gefeliciteerd met je Knor!
Hoe is de Snake bevalle?
 
Snake deed het erg goed. Met een ingepakte steen en schaal met water kon ik de temperatuur perfect houden. Later ook met Ecobrasa gedaan en daar had ik er meer van nodig om de bbq op temperatuur te houden.
 
Terug
Bovenaan Onderaan