BasBQ
Beef en Steak

PP van Boston butt

 
 

Richard

Stoker
Berichten
261
Zaterdag moet ik een bbq regelen en daar moet natuurlijk een broodje pp en spareribs bij. Vandaag de pp en morgen de ribbels voorbereiden.
Vanmorgen om half zeven de nieuwe HiQ kokosbriketten aangestoken in de UDS een soort van snake gelegd, pas rond acht ging de temp naar de 100gr
Vlees er op en de temp zakte weer naar de 90!?!?!
Alles open en nu maat hopen dat het goed komt :)
Ik hou jullie op de hoogte.
Zoder foto's is het niet gebeurd.

9739cd566f6fe91fb70795d51acce91b.jpg

add2bae83499fc51dc2b78be90aeb4a5.jpg

8aa75165bc2dd3fd520aa6d0ada5794c.jpg


Nu maar hopen dat de temp een beetje mee werkt, anders maar extra briketten aansteken




Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
 
Veel succes. Geef hem even de tijd om op temp te komen. Komt vast goed  hoe zwaar is je BB?

Verstuurd vanaf mijn SM-G935F met Tapatalk

 
blizzy zei:
  hoe zwaar is je BB?

Verstuurd vanaf mijn SM-G935F met Tapatalk

BB is 4,7 kilo (met bot)
 
blizzy zei:
Richard zei:
blizzy zei:
  hoe zwaar is je BB?

Verstuurd vanaf mijn SM-G935F met Tapatalk

BB is 4,7 kilo (met bot)
Mooi stuk. Zal wel eventjes duren. Ga je hem nog inpakken?

Verstuurd vanaf mijn SM-G935F met Tapatalk

Ik weet t nog niet, denk het wel.
Heb wel vakantie dus alle tijd :) :)


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
 
De UDS temp blijft tussen de 90 en 100 graden en ik krijg m niet hoger :-/
Is dit heel erg ??
Of duurt de pp nu gewoon langer?

Wat kan ik er aan doen? Moet ik er hete briketten bij gooien of is de kans op overshoot te groot?
 
Ik zou toch proberen om naar een 107 graden te komen. Wat kolen bijgooien dus. Wat overschoot is niet zo erg, gewoon de toevoer knijpen tot hij terug op de juiste temp is.

Verstuurd vanaf mijn SM-G389F met Tapatalk

 
Hij moet wel hoger in temperatuur, anders krijg je het vlees niet naar de 88C
 
OK
Ik ga er nog een starter bij gooien
 
Richard zei:
De UDS temp blijft tussen de 90 en 100 graden en ik krijg m niet hoger :-/
Is dit heel erg ??
Of duurt de pp nu gewoon langer?

Wat kan ik er aan doen? Moet ik er hete briketten bij gooien of is de kans op overshoot te groot?
Waarom een snake in een uds? Hoe ik het doe: kolenmand helemaal vol. Vervolgens 12-14 briketten in de starter en vervolgens deze er gewoon bovenop.  Ik ben vrijwel altijd binnen een half uur op de juiste temperatuur

Verstuurd vanaf mijn SM-G935F met Tapatalk

 
blizzy zei:
Richard zei:
De UDS temp blijft tussen de 90 en 100 graden en ik krijg m niet hoger :-/
Is dit heel erg ??
Of duurt de pp nu gewoon langer?

Wat kan ik er aan doen? Moet ik er hete briketten bij gooien of is de kans op overshoot te groot?
Waarom een snake in een uds? Hoe ik het doe: kolenmand helemaal vol. Vervolgens 12-14 briketten in de starter en vervolgens deze er gewoon bovenop.  Ik ben vrijwel altijd binnen een half uur op de juiste temperatuur

Verstuurd vanaf mijn SM-G935F met Tapatalk

Ik heb er extra hete briketten opgegooid, morgen ribs voorbereiden en dan maar minion methode



Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
 
8ee020db94b4ab6c5694ac46609b3ca3.jpg

Net de glaze gezet, straks inpakken.
De temp is nu wel aardig stabiel rond de 105.
Als ik in heb gepakt ga ik kijken of de temp om hoog kan.


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
 
23962fa724718fe0b488d310d17721b4.jpg

Het duurt even maar dan is het moment daar
bbbccd8d288cc5db173c2ae7ba29ad91.jpg

Bot schuift er zo tussen uit
2947ddb84b47f233105da3e1e26bbaa4.jpg

Bakje vol. Heerlijk.

Morgen in 2 delen 18 strengen ribbels 3-2-(1zaterdag) maken.
Goeden avond en tot morgen.


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
 
Ziet er goed uit. Zou er zo ingaan

Verstuurd vanaf mijn SM-T533 met Tapatalk

 
Lekker hoor
 
Terug
Bovenaan Onderaan