- Berichten
- 21
Laatst bij het slachthuis een stuk procureur mee genomen van 2,5 kilo met het plan om hier pulled pork van te gaan maken.
Ik heb het Noskos wedstrijd recept aangehouden maar zonder de injectie (vorige keer met injectie gedaan, wou het verschil proeven)
De procureur, een beetje bij getrimd

Gerubt met de BBQ-Guru All-purpose rub, ingepakt in vershoudfolie en voor 24 uur terug in de koeling

Hier moet het dan gaan gebeuren

Zaterdag ochtend om 6:15 het wekkertje gezet en om 6:30 ging het vuur onder de kolenstarter

Goed uur later mocht de nek er op

Als rookhout heb ik chuncks appel en eik gebruikt, ongeveer 50-50
De begin temperatuur van het vlees was 4 graden celsius en ik had een dome temperatuur van 100 graden Celsius.
Na 5 lange uren wachten de deksel er voor de 1e keer afgehaald om de glaze aan te brengen, had onderhand al een lekker kleurtje en een kern temperatuur van 67 graden Celsius
Voor de glaze

Na de glaze (vlees omgedraaid)

2 uur later 72 graden, tijd om hem in de folie door te laten garen naar de 88

Glaze iets ingedikt

In de folie en door naar de 88

3 uur later was het zover, 88 graden Celsius.

Opnieuw ingepakt en het vocht gebruikt voor de eindsaus

Sausje koken

Pullen!

Het resultaat van 10 uur BBQ

Op een broodje met cole-slaw

Al met al een leuke sessie, gasten waren ook zeer tevreden en dat maakt het altijd extra leuk
Groeten,
Jeroen
Ik heb het Noskos wedstrijd recept aangehouden maar zonder de injectie (vorige keer met injectie gedaan, wou het verschil proeven)
De procureur, een beetje bij getrimd

Gerubt met de BBQ-Guru All-purpose rub, ingepakt in vershoudfolie en voor 24 uur terug in de koeling

Hier moet het dan gaan gebeuren

Zaterdag ochtend om 6:15 het wekkertje gezet en om 6:30 ging het vuur onder de kolenstarter

Goed uur later mocht de nek er op

Als rookhout heb ik chuncks appel en eik gebruikt, ongeveer 50-50
De begin temperatuur van het vlees was 4 graden celsius en ik had een dome temperatuur van 100 graden Celsius.
Na 5 lange uren wachten de deksel er voor de 1e keer afgehaald om de glaze aan te brengen, had onderhand al een lekker kleurtje en een kern temperatuur van 67 graden Celsius
Voor de glaze

Na de glaze (vlees omgedraaid)

2 uur later 72 graden, tijd om hem in de folie door te laten garen naar de 88

Glaze iets ingedikt

In de folie en door naar de 88

3 uur later was het zover, 88 graden Celsius.

Opnieuw ingepakt en het vocht gebruikt voor de eindsaus

Sausje koken

Pullen!

Het resultaat van 10 uur BBQ

Op een broodje met cole-slaw

Al met al een leuke sessie, gasten waren ook zeer tevreden en dat maakt het altijd extra leuk
Groeten,
Jeroen