- Berichten
- 231
Afgelopen woensdag 3,5kg procureur uit de vriezer gehaald. Daar had ik voor zaterdag1kg vanaf gehaaldom gyros van te maken.
De overige 2,5kg was voor de pulled porc bedoeld. En uiteraard op de stijl van Noskos.
Zaterdagavond geinjecteerd met een mengsel van appelsap, honing, worchestershire, uiengranulaat Jack Daniels. Hiern in de rub gezet. De rub die gebruikt heb is afkomstig uit eerste boek van Jord Althuizen. Na het rubben strak in de folie gedaan....
Zondag vroeg op, de Q aangeslingerd voor indirect op 120gr. Appeltjeshout erbij en de procureur ging er om kwart over acht erop.
In de tussentijd heb ik een BBQ sausje in elkaar geflanst van ketchup, balsamicoazijn, rode ui, knoflook, tijm, chilipoeder en bruine suiker. En een touch van Jack.
Vanuit deze BBQ-saus heb ik de glaze gemaakt voor het soppen. De glaze bestaat uit de BBQ-saus, honing, appelazijn en Jack. Dit mengsel zachtjes laten pruttelen op de Q.
Een kleine vijf uur later gaf de thermometer 74gr aan, tijd voor het soppen.
Na twee uur was het tijd om in het aluminiumfolie te gaan. De kerntemperatuur stond op 80gr.
Kwart over vier, ff checken. Temperatuur 90gr, ff prikken. Mooi, die mag er af. 15 minuutjes rusten en dan weer in de folie.
Omdat ik de PP wat later nodig had, ingewikkeld in een handdoek. En vervolgens in de koelbox gelegd.
Tijd om de eindsaus te fixen, wederom de homemade BBQ-saus, worchestershire, appelazijn en weer een beetje Jack.
Om zes uur was het tijd op te pullen, vlees zag en rook fantastisch.
En het smaakte voortreffelijk, de smaak van de whisky zat erin, maar totaal niet overheersend.
Ik heb vandaag gebruikt voor op een broodje. Maar dat vertel ik in dit draadje.....
De overige 2,5kg was voor de pulled porc bedoeld. En uiteraard op de stijl van Noskos.
Zaterdagavond geinjecteerd met een mengsel van appelsap, honing, worchestershire, uiengranulaat Jack Daniels. Hiern in de rub gezet. De rub die gebruikt heb is afkomstig uit eerste boek van Jord Althuizen. Na het rubben strak in de folie gedaan....

Zondag vroeg op, de Q aangeslingerd voor indirect op 120gr. Appeltjeshout erbij en de procureur ging er om kwart over acht erop.


In de tussentijd heb ik een BBQ sausje in elkaar geflanst van ketchup, balsamicoazijn, rode ui, knoflook, tijm, chilipoeder en bruine suiker. En een touch van Jack.


Vanuit deze BBQ-saus heb ik de glaze gemaakt voor het soppen. De glaze bestaat uit de BBQ-saus, honing, appelazijn en Jack. Dit mengsel zachtjes laten pruttelen op de Q.

Een kleine vijf uur later gaf de thermometer 74gr aan, tijd voor het soppen.

Na twee uur was het tijd om in het aluminiumfolie te gaan. De kerntemperatuur stond op 80gr.


Kwart over vier, ff checken. Temperatuur 90gr, ff prikken. Mooi, die mag er af. 15 minuutjes rusten en dan weer in de folie.
Omdat ik de PP wat later nodig had, ingewikkeld in een handdoek. En vervolgens in de koelbox gelegd.


Tijd om de eindsaus te fixen, wederom de homemade BBQ-saus, worchestershire, appelazijn en weer een beetje Jack.


Om zes uur was het tijd op te pullen, vlees zag en rook fantastisch.


En het smaakte voortreffelijk, de smaak van de whisky zat erin, maar totaal niet overheersend.
Ik heb vandaag gebruikt voor op een broodje. Maar dat vertel ik in dit draadje.....
Laatst bewerkt: