- Berichten
- 3.167
Zaterdag ochtend is het markt in Nijmegen. Daar staat een grote groente/fruit kraam met schitterende producten.
Citroenen zo groot als mango's, de aller roodste aardbeien, zoete frambozen..
We hebben de hele tas vol geladen met groente en fruit, en mochten voor een luttele 17 euro weer vertrekken.
Wat een marges hebben die supermarkten..
Afijn, daar liepen we ook tegen 4 schitterend grote portobello's aan en direct bedachten wij om een 'oud bekend' receptje te maken.
Hij is al eens voorbijgekomen, met een fotowedstrijd zelfs zie ik;
www.bbqgenootschap.nl
Toen op de trouwe blauw kogel.. dit keer op zijn groene vervanger.
Een lekker receptje waar vooral de hete lucht in de bbq het werk doet.
Dit komt uit het boek 5 Ingredienten van Jamie Oliver, dus we hebben ook maar 5 ingredienten nodig (buiten olijfolie en rodewijnazijn)
- Tomaat
- Knoflook
- Portobello
- Salie
- Geraspte kaas (cheddar of goudse kaas.. wij vinden parmazaan lekker)
De tomaat gesneden, knoflook in dunne plakken, en salie verdeeld in de braadslede.
De portobello's 'geschild', ofwel het bovenste stuk in reepjes eraf getrokken en erbij gedaan.
Dit alles besprenkelt met wat olijfolie en rodewijnazijn.
Toen de BBQ heet was (200 graden indirect) de portobello's in de braadslede gedaan en ook wat olijfolie erover.
Dit mocht 10 minuten indirect staan.
Er veranderd in die tijd niet heel veel qua zicht, maar de tomaten worden zacht en de smaken beginnen te mengen.
na 15-20 minuten:
Vervolgens de portobello's (behalve die ene die de kinderen delen)
En weer voor 10-15 minuten de klep dicht houden.
Oja, vergeet niet om een lekker broodje erbij te serveren.
(Leer momentje, op deze manier komt er toch te veel directe hitte onderop het brood.)
En toen konden we lekker eten..
Voor de jonge papa's:
We hebben de kaas-loze portobello in een blender gegooid met flink wat tomaat en wat stukjes knoflook.
Dit vonden onze kids van bijna 3 en 1 echt verschrikkelijk lekker met wat gekookte macaroni. De oudste wilde ook wel jonge kaas erdoorheen natuurlijk.
2 lege bakjes bij de kids, de oudste vroeg of er nog meer was terwijl wij de sappen weer op zaten te deppen met ons brood.
Genieten, met de hoofdletter G.
Citroenen zo groot als mango's, de aller roodste aardbeien, zoete frambozen..
We hebben de hele tas vol geladen met groente en fruit, en mochten voor een luttele 17 euro weer vertrekken.
Wat een marges hebben die supermarkten..
Afijn, daar liepen we ook tegen 4 schitterend grote portobello's aan en direct bedachten wij om een 'oud bekend' receptje te maken.
Hij is al eens voorbijgekomen, met een fotowedstrijd zelfs zie ik;
Less is More: Portobello's met knoflook van de Q
Wat is Less is More? een tomaat op een bordje? of is het misschien alleen rund met zout? is het zelf maken van een chimmichurrie erbij al too much? Lastig toch.. Ik heb mijn interpretatie genomen: Less = More.. Weinig ingredienten, lekker eten. Jamie Oliver heeft er een heel boek mee...

Een lekker receptje waar vooral de hete lucht in de bbq het werk doet.
Dit komt uit het boek 5 Ingredienten van Jamie Oliver, dus we hebben ook maar 5 ingredienten nodig (buiten olijfolie en rodewijnazijn)
- Tomaat
- Knoflook
- Portobello
- Salie
- Geraspte kaas (cheddar of goudse kaas.. wij vinden parmazaan lekker)
De tomaat gesneden, knoflook in dunne plakken, en salie verdeeld in de braadslede.
De portobello's 'geschild', ofwel het bovenste stuk in reepjes eraf getrokken en erbij gedaan.
Dit alles besprenkelt met wat olijfolie en rodewijnazijn.
Toen de BBQ heet was (200 graden indirect) de portobello's in de braadslede gedaan en ook wat olijfolie erover.
Dit mocht 10 minuten indirect staan.
Er veranderd in die tijd niet heel veel qua zicht, maar de tomaten worden zacht en de smaken beginnen te mengen.
na 15-20 minuten:
Vervolgens de portobello's (behalve die ene die de kinderen delen)
En weer voor 10-15 minuten de klep dicht houden.
Oja, vergeet niet om een lekker broodje erbij te serveren.
(Leer momentje, op deze manier komt er toch te veel directe hitte onderop het brood.)
En toen konden we lekker eten..
Voor de jonge papa's:
We hebben de kaas-loze portobello in een blender gegooid met flink wat tomaat en wat stukjes knoflook.
Dit vonden onze kids van bijna 3 en 1 echt verschrikkelijk lekker met wat gekookte macaroni. De oudste wilde ook wel jonge kaas erdoorheen natuurlijk.
2 lege bakjes bij de kids, de oudste vroeg of er nog meer was terwijl wij de sappen weer op zaten te deppen met ons brood.
Genieten, met de hoofdletter G.