- Berichten
- 89
Een test run voor een van de hapjes van een tapas avondje binnenkort. Geen straf
.
Had een stuk buikspek van een kilo bij de Sligro gehaald. Helaas lag er alleen nog met huid. Dat was beste klus om dat er goed vanaf te krijgen. En zonde van je tijd ook.
En de stukjes waren daarom ook niet allemaal even groot en soms misvormd.
Het stuk wat ik voor de tapas avond nodig heb is zojuist binnen gekomen. En is gelukkig zonder zwoerd.
De rub en bbq saus had ik nog over van pulled pork sessie van laatst. Dat was gebasseerd op het recept van Mele Best.
Temperatuur mooi tussen 120 en 130 graden weten te houden. Heb het geheel 2,5 uur laten roken. Daarna ingepakt 2 uur laten stomen. Daarna iets te lang met de saus laten karameliseren. Maar het resultaat was er niet minder om. Heerlijk boterzacht van binnen.
Geslaagd en dit mag mee naar de tapas avond samen met een partij Moinkballs.

Had een stuk buikspek van een kilo bij de Sligro gehaald. Helaas lag er alleen nog met huid. Dat was beste klus om dat er goed vanaf te krijgen. En zonde van je tijd ook.
En de stukjes waren daarom ook niet allemaal even groot en soms misvormd.
Het stuk wat ik voor de tapas avond nodig heb is zojuist binnen gekomen. En is gelukkig zonder zwoerd.
De rub en bbq saus had ik nog over van pulled pork sessie van laatst. Dat was gebasseerd op het recept van Mele Best.
Temperatuur mooi tussen 120 en 130 graden weten te houden. Heb het geheel 2,5 uur laten roken. Daarna ingepakt 2 uur laten stomen. Daarna iets te lang met de saus laten karameliseren. Maar het resultaat was er niet minder om. Heerlijk boterzacht van binnen.
Geslaagd en dit mag mee naar de tapas avond samen met een partij Moinkballs.