- Berichten
- 21
Afgelopen november voor mijn verjaardag van de kinderen een spit gekregen. Nu heb ik de ring al eerder dankbaar gebruikt voor beercanchicken, maar dit keer ook het spit eens gebruikt
.
Ik wilde heel graag eens goed krokante Porchetta maken, dus eerst hier op het forum en op de rest van de interwebs crackling crust research gedaan.
- Het recept
- De methode: De gevulde Porchetta 24 uur met gaten in het zwoerd laten drogen in de koelkast ZONDER zout, soda of wat dan ook!
Gisteren begon mijn avontuur met het vlinderen, vullen en binden van de porchetta:
1. De chorizo even bakken (sorry gewoon in 't pannetje gedaan)
Tijdens het koelen van het chorizogehakt, het spek gevlinderd en voorzien van een klein laagje southern succor pork rub
Vervolgens alle vulling erin en dan 24 uur in de koelkast onafgedekt:
Vandaag ging het dan eindelijk gebeuren! BBQ aan, spit erdoorheen, en vlammen:
Het eerste half uur met het deksel erop een 2 stukjes appelhout erbij:
Vervolgens deksel er weer af en blijven schuiven met de kolenbakjes en het spit om die korst zo egaal mogelijk te krijgen:
Na bijna 3 uur op 65 raden nog even het deskeltje dichtgedaan om sneller tot de 70 te komen en 15 minuten later:
Nu het vervelendste deel... een uur laten rusten! Voor de bezigheidstherapie wat Hasselback aardappeltjes gemaakt in de oven en een broccoli'tje gestoomd.
En dan het eindresultaat:
Ik zal eens zoeken of ik ergens een filmpje kan laten van het schrapen over de korst en het aansnijden. Dat is zo goed dat het er eigenlijk wel bijhoort...
Edit: Externe video (sorry, gratis dingen)
Wat een feestje was dit!

Ik wilde heel graag eens goed krokante Porchetta maken, dus eerst hier op het forum en op de rest van de interwebs crackling crust research gedaan.
- Het recept
- De methode: De gevulde Porchetta 24 uur met gaten in het zwoerd laten drogen in de koelkast ZONDER zout, soda of wat dan ook!
Gisteren begon mijn avontuur met het vlinderen, vullen en binden van de porchetta:
1. De chorizo even bakken (sorry gewoon in 't pannetje gedaan)
Tijdens het koelen van het chorizogehakt, het spek gevlinderd en voorzien van een klein laagje southern succor pork rub
Vervolgens alle vulling erin en dan 24 uur in de koelkast onafgedekt:
Vandaag ging het dan eindelijk gebeuren! BBQ aan, spit erdoorheen, en vlammen:
Het eerste half uur met het deksel erop een 2 stukjes appelhout erbij:
Vervolgens deksel er weer af en blijven schuiven met de kolenbakjes en het spit om die korst zo egaal mogelijk te krijgen:
Na bijna 3 uur op 65 raden nog even het deskeltje dichtgedaan om sneller tot de 70 te komen en 15 minuten later:
Nu het vervelendste deel... een uur laten rusten! Voor de bezigheidstherapie wat Hasselback aardappeltjes gemaakt in de oven en een broccoli'tje gestoomd.
En dan het eindresultaat:
Ik zal eens zoeken of ik ergens een filmpje kan laten van het schrapen over de korst en het aansnijden. Dat is zo goed dat het er eigenlijk wel bijhoort...
Edit: Externe video (sorry, gratis dingen)
Wat een feestje was dit!

Laatst bewerkt: