ZATERDAG
gisteren een porchetta gemaakt, recept stond al heel lang op mijn to-do list.
buikspek gevlinderd en ingewreven met PeZo, tijm, rozemarijn en een beetje sherry, buikspek weer ingeklapt
broodkruimmengsel gemaakt en verdeeld over buikspek, afgedekt met mortadella
Opgebonden met slagers touw zodat het geheel mooi bij elkaar blijft en op het spit geprikt
Op 115 graden gerookt met 2 stukjes appelhout
Na ongeveer 6 uur, kerntemp iets onder de 80 graden hadden we echt honger en heb ik het spit van het vuur gehaald
was erg lekker, mijn vrouw vond de combinatie van kruiden niet helemaal super, maar het concept vond ze wel goed. goed idee om verder te proberen dus
Al met al goed resultaat.
ZONDAG
de wasdroger was ineens kapot dus niet echt tijd gehad om veel foto's te maken...
wildzwijnprocureur in een simpele rub
na 3,5 uur zojuist ingepakt, hopelijk is ie op tijd af zodat we het bij het restantje porchetta kunnen eten
shaslicks van wildzwijn
met wat ui, paprika en spek
als de PP te lang duurt dan gaan deze ff snel op het rooster ter aanvulling van de maaltijd
anders eten we ze morgen
to be continued
gisteren een porchetta gemaakt, recept stond al heel lang op mijn to-do list.
buikspek gevlinderd en ingewreven met PeZo, tijm, rozemarijn en een beetje sherry, buikspek weer ingeklapt


broodkruimmengsel gemaakt en verdeeld over buikspek, afgedekt met mortadella

Opgebonden met slagers touw zodat het geheel mooi bij elkaar blijft en op het spit geprikt


Op 115 graden gerookt met 2 stukjes appelhout


Na ongeveer 6 uur, kerntemp iets onder de 80 graden hadden we echt honger en heb ik het spit van het vuur gehaald


was erg lekker, mijn vrouw vond de combinatie van kruiden niet helemaal super, maar het concept vond ze wel goed. goed idee om verder te proberen dus

Al met al goed resultaat.
ZONDAG
de wasdroger was ineens kapot dus niet echt tijd gehad om veel foto's te maken...
wildzwijnprocureur in een simpele rub


na 3,5 uur zojuist ingepakt, hopelijk is ie op tijd af zodat we het bij het restantje porchetta kunnen eten
shaslicks van wildzwijn

met wat ui, paprika en spek
als de PP te lang duurt dan gaan deze ff snel op het rooster ter aanvulling van de maaltijd

to be continued
