BasBQ
Beef en Steak

Pollo a la brassa op de Primo

 
 

Mw. BBQ68

Kooltjesharker
Berichten
206
9475EF3F-B191-4A6F-90CA-EC00D8E52B2A.jpeg

Heerlijk kippetje vandaag gemaakt en bijna helemaal opperdepop. Volgens Peruaans recept.
De rotisserie zorgt er toch voor dat de kip nog malser blijft.
 
Mooi, ben ook benieuwd naar het recept.
 
Wat heerlijk ziet dat eruit zeg... gewoon rechtstreeks boven de kooltjes gegrild, zie ik dat goed? Het druipende vet op de hete kooltjes geeft lekkere geur maar ook veel rook vrees ik, of valt dat wel mee?
 
Nog 1 kippetje erbij en je had gewonnen, 4 op een rij
Zien er lekker uit
 
Niets eronder om vet op te vangen?
Enneh,nderdaad het recept!!!
 
Ja even het recept wat vertalen.
De kip in minstens 4 uur in de marinade laten staan.

2 eetl komijn
takje rozemarijn fijngesneden
2 eetl oregano
2,5 eetlzout
snuf Vetjin
peper naar smaak
2 eetlepels fijngeprakte knoflook
scheutje lichte sojasaus
scheutje azijn
half flesje bier
stukje gember fijngeraspt
1,5 eetl Aji Panca (Peruaans) is een pasta van een speciale rode peper
2 eetlepels Huakatay (Peruaans) is een kruid dat qua smaak een beetje tussen munt en koriander

De Peruaanse ingrediënten zijn via websites te koop.

En inderdaad het vet wordt niet opgevangen. De geur en rook van het vet is onderdeel van de smaaksensatie
 
Terug
Bovenaan Onderaan