- Berichten
- 1.085
Ik zocht nog een leuk ideetje voor de fotowedstrijd van deze maand. Een week of twee terug stond ik poffertjes op het fornuis te bakken voor mijn kinderen. Ik zag nog wat zelfgemaakte bacon in de koelkast liggen en dacht; dit zal zeker een gouden combinatie moeten zijn. Everything tastes better with bacon!
Dus het idee was er op tijd, de uitvoering… die liet op zich wachten tot het allerlaatste moment
Vandaag dus nog even vol aan de bak.
Eerst het beslag gemaakt met wat bloem, boekweitmeel, ei, bakpoeder, suiker, zout en roomboter.
Daarna heb ik de barbecue aangestoken. Ik heb gekozen voor mijn Weber omdat ik dit voor deze bereiding wat makkelijker vind met het deksel veel open.
Allereerst de zelfgemaakte bacon krokant gebakken en op een keukenpapiertje laten drogen.
Daarna heb ik de boter in een pannetje gesmolten om de poffertjespan mee in te vetten en de poffertjespan zelf ook vast voorverwarmd. Ondertussen heb ik de bacon klein gehakt.
Toen de poffertjespan op temperatuur was heb ik deze ingevet en heb ik een paar kleinere batches de poffertjes gemaakt. Gewoon zoals je altijd doet maar dan lekker wat bacon crumble er op.
Daarna afgemaakt met wat extra bacon crumble en maple syrup. Voor papa is het volgende keer lekker deze variant!
Dus het idee was er op tijd, de uitvoering… die liet op zich wachten tot het allerlaatste moment

Eerst het beslag gemaakt met wat bloem, boekweitmeel, ei, bakpoeder, suiker, zout en roomboter.
Daarna heb ik de barbecue aangestoken. Ik heb gekozen voor mijn Weber omdat ik dit voor deze bereiding wat makkelijker vind met het deksel veel open.
Allereerst de zelfgemaakte bacon krokant gebakken en op een keukenpapiertje laten drogen.
Daarna heb ik de boter in een pannetje gesmolten om de poffertjespan mee in te vetten en de poffertjespan zelf ook vast voorverwarmd. Ondertussen heb ik de bacon klein gehakt.
Toen de poffertjespan op temperatuur was heb ik deze ingevet en heb ik een paar kleinere batches de poffertjes gemaakt. Gewoon zoals je altijd doet maar dan lekker wat bacon crumble er op.
Daarna afgemaakt met wat extra bacon crumble en maple syrup. Voor papa is het volgende keer lekker deze variant!