BasBQ
Beef en Steak

Po Boy chicken soort van

cold_as_ijs

Pitmaster
 
 
 
Berichten
740
Ik had nog een kip in de vriezer liggen. Het was een oudere hen die door mijn varken was gebeten in een poging het beest rauw op te eten ;). Anyway niet een kip voor BCC. Daarom maar bedacht om er Po Boi van te maken, naja soort van. De echte Po boi wordt geserveerd op een broodje

Ingrediënten
- hele kip, kip woog 2.5 kg rauw maar omdat het een oude hen was zat er veel vet aan. Na plukken had ik 800gr vlees.
- 2 liter kippenbouillon
- cajun kruiden (2 eetlepels van ieder: zwarte peper, paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, oregano en cayennepeper)
- 4 uien
- 4 tenen knoflook

Kip even aanbraden, dan met alle ingrediënten in de DO. Stoven tot je de kip kan plukken en verwijderen uit de pan. De saus pureren. Kip plukken en vlees terug in de pan om de saus in te koken. Dan serveren op een broodje. Volgende keer zou ik minder kruiden toevoegen, het is nu te pittig en ook minder kippenbouillon. Denk 1.5 van eenieder. Verder was het heerlijk.

C8CA028C-B3C7-4CFF-B7B0-A93A4806722D.jpeg
C9B34918-2AFA-4546-800A-601AB4601363.jpeg
3031325B-5BF9-4D76-AEA3-47B89E580B31.jpeg
D3A4787D-0A52-4106-A695-B5794D3719F6.jpeg
60E012B4-B2A4-4B97-A50D-ACE60A61E7EE.jpeg
89E951A6-73E9-4E86-89E8-5A562DDD1752.jpeg
49FEE991-7798-4A01-ACED-325473CBC333.jpeg


A54E91B0-95BB-4A78-B705-2F9B9E03E79C.jpeg
 

Zzzjon

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
2.303
Mooi gerecht om een te gaan maken.
Lijkt me erg lekker.
 

cold_as_ijs

Pitmaster
 
 
 
Berichten
740
Mooi gerecht om een te gaan maken.
Lijkt me erg lekker.
Zeker, heb hem ook al eens met runderstooflappen gemaakt. Die vond ik zelf lekkerder. Misschien dat het scheelt als er minder kruiden en minder bouillon in zit. Of anders gezegd, meer kippenvlees :ROFLMAO:.Het is in ieder geval super simpel om te maken en kan eigenlijk niet misgaan, dus echt een aanrader.
 

@rno

BBQ Junkie
 
 
 
 
Berichten
5.932
Kippie toch goed terecht gekomen 😊
 

Ewald

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
4.317
Ziet er goed uit, besf wel donker van kleur, dat zou je niet verwachten met kip en kippenbouillon. Waar komt die donkere kleur vandaan?
 

J'elle

Stoker
 
Berichten
441
Lijkt me lekker, gaan we zeker eens proberen
 
Bovenaan Onderaan