- Berichten
- 740
Ik had nog een kip in de vriezer liggen. Het was een oudere hen die door mijn varken was gebeten in een poging het beest rauw op te eten . Anyway niet een kip voor BCC. Daarom maar bedacht om er Po Boi van te maken, naja soort van. De echte Po boi wordt geserveerd op een broodje
Ingrediënten
- hele kip, kip woog 2.5 kg rauw maar omdat het een oude hen was zat er veel vet aan. Na plukken had ik 800gr vlees.
- 2 liter kippenbouillon
- cajun kruiden (2 eetlepels van ieder: zwarte peper, paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, oregano en cayennepeper)
- 4 uien
- 4 tenen knoflook
Kip even aanbraden, dan met alle ingrediënten in de DO. Stoven tot je de kip kan plukken en verwijderen uit de pan. De saus pureren. Kip plukken en vlees terug in de pan om de saus in te koken. Dan serveren op een broodje. Volgende keer zou ik minder kruiden toevoegen, het is nu te pittig en ook minder kippenbouillon. Denk 1.5 van eenieder. Verder was het heerlijk.
Ingrediënten
- hele kip, kip woog 2.5 kg rauw maar omdat het een oude hen was zat er veel vet aan. Na plukken had ik 800gr vlees.
- 2 liter kippenbouillon
- cajun kruiden (2 eetlepels van ieder: zwarte peper, paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, oregano en cayennepeper)
- 4 uien
- 4 tenen knoflook
Kip even aanbraden, dan met alle ingrediënten in de DO. Stoven tot je de kip kan plukken en verwijderen uit de pan. De saus pureren. Kip plukken en vlees terug in de pan om de saus in te koken. Dan serveren op een broodje. Volgende keer zou ik minder kruiden toevoegen, het is nu te pittig en ook minder kippenbouillon. Denk 1.5 van eenieder. Verder was het heerlijk.