Beef en Steak

Platte Brisket

 
 

arjandeviking

Vuurmaker
Berichten
75
Goedemiddag allen,
Ik heb hier een vrij platte whole packer liggen.
6.5 kilo brazilian hilton.
Geen idee meer waar hoe en wat ik er aan kom.

Nu komen van t weekend 15 man eten, en heb kip op t menu.

Maar die brisket wil ik ook wel eens klaarmaken.
Als t dan rete droog is, dan is er sowieso kip!

Aangezien hij vrij mager lijkt
En best dun is in t geheel,
Wat is de gewenste bereiding?
Hot and fast of low and slow?

Iemand tips tricks en suggesties?
Zou trouwens de 1e keer een hele brisket worden voor mij.

Zomerse groeten

Arjan
 
Altijd jammer zonder foto’s.

Zit er veel of weinig vet op, is het goed dooraderd of toch iets minder.

Wat voor barbecue? Weber, kamado of WSM of nog iets anders.

Brisket is best een dun stuk vlees, maar tijdens de bereiding trekt het samen en wordt het meestal wel iets dikker.

Tegenwoordig zit ik hoger in de temperatuur zeg 150C op de WSM

Vooraf goed injecteren met ‘vette’ jus volgens @Ewald is ook een aanrader.
 
Het lijkt vrij mager, niet teveel vet op de bovenzijde.
Hij gaat op de kamado joe.
En mijn voorkeur zou uitgaan naar hot and fast.
Maar zoek toch de "foolproof" manier.


Bij deze de foto's,
Heb m net uit de vriezer gevist.

20250813_212959.jpg


20250813_213011.jpg
 
Deze bedoelt @Frits dus, LINK :

 
Ik snap dat hij uit de vriezer komt, maar die datum.. zoiets laat je toch niet zo lang in de vriezer liggen?
 
Terug
Bovenaan Onderaan