Ben niet bekend met specifiek deze variant. Ben wel benieuwd maar je ervaringen!
Je ziet vaak binnen de vega-stroming duidelijke verschillen; vlees-replica's tegenover groente-varianten.
Vlees-replica is bijvoorbeeld de vegetarische kroket van de mora. Één op één de vervanger van de reguliere kroket (en moet eerlijk zeggen; die smaakt toch écht heel erg naar een reguliere kroket). Deze producten zijn volgens mij vooral gemaakt voor vleeseters die het vlees willen vervangen door een vleesloze versie (maar weer niet op de volledige vega tour zijn. Vlees-minderaars is misschien een mooie titel?).
De groente-variant is bijvoorbeeld een sajoera (groentekroket). Staat compleet los van een vleesproduct en heeft ook een andere smaak. Deze producten zijn vaak iets verder verwijderd van het strakke 'aardappel-groente-vlees' principe en zijn niet meteen een replica van een bepaald stukje vlees.
(Mijn die-hard vega zwager, die op weg is richting veganist, zal de replica's veelal links laten liggen bijvoorbeeld, maar wel voor de groente-varianten gaan.)
Zelfs variant bijvoorbeeld bij kipschnitzels; een prima vleesreplica hiervan is bijvoorbeeld quorn.
Hamburgers hetzelfde verhaal; je hebt vega-hamburgers (vleesreplica) tegenover bijvoorbeeld een groente-'burger' (die dan weer NIET probeert een hamburger te zijn, maar gewoon een lekkere groenteschijf).
Twee totaal verschillende markten gelukkig.
Voor wat ik er zo 123 snel van kon zien lijken de vega hamburgers van Beyond Meat in de categorie vlees-replica te vallen. Ben benieuwd!