Als nieuwe gebruiker heb ik gelijk een vraag aan forumleden. Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen.
Zonder te lezen heb ik voor het gebruik mijn pizzasteen met zeep schoongemaakt, wat eigenlijk absoluut niet mag.
Volgens kamado joe helpdesk zou geen probleem moeten zijn mits deze goed droog is. Ik heb wel twijfels over en wil ook mijn kamado ook niet verder verpesten met zeep geurtjes.
Op het internet kwam ik volgende tegen
Prepare a baking soda paste by mixing ½ cup (125 mL) baking soda with 3 tbsp(45 mL) water, spread on the stoneware, and let stand for 10–15 minutes. Scrape off any paste, rinse in warm water, and dry before storing.
is dit oplossing of kan beter aantal keren met warm afspoelen, laten drogen en in de oven opwarmen? Of zijn er kog andere oplossingen?
ik hoor graag jullie mening en tips.
Zonder te lezen heb ik voor het gebruik mijn pizzasteen met zeep schoongemaakt, wat eigenlijk absoluut niet mag.

Op het internet kwam ik volgende tegen
Prepare a baking soda paste by mixing ½ cup (125 mL) baking soda with 3 tbsp(45 mL) water, spread on the stoneware, and let stand for 10–15 minutes. Scrape off any paste, rinse in warm water, and dry before storing.
is dit oplossing of kan beter aantal keren met warm afspoelen, laten drogen en in de oven opwarmen? Of zijn er kog andere oplossingen?
ik hoor graag jullie mening en tips.