- Berichten
- 338
Vanwege de maandelijkse fotowedstrijd ben ik de uitdaging weer aangegaan. Ik heb mijn inspiratie grotendeels gehaald uit een vakantietrip naar Italie. Daar heb ik de combinatie van vlees en patat op een broodje leren kennen (beetje vreemd maar wel lekker).
Om de Italiaanse invloeden te vergroten heb ik een pizzabroodje gebakken en een Italiaans gekruide hamburger gemaakt.
Te beginnen met de pizzabroodjes, heb ik gekozen voor een focaccia deeg.
Eerst mengen we bloem water en gist en na activatie van de gist voegen we zout toe en een oliemengsel met knoflook en rozemarijn.
Na een uur rijzen is het volume van het deeg flink toegenomen.
Tijdens het rijzen van het deeg heb ik de hamburgers voorbereid.
Ik heb oregano en verse basilicum gebruikt om de Italiaanse smaak naar boven te halen. Alle ingrediënten door elkaar gekneed en hamburgers gevormd van ongeveer 140 gram per stuk.
De hamburgers mochten de koelkast in om even op te stijven, en daarna zijn we verder gegaan met het focaccia deeg om de pizza's vorm te geven
Geen pizza zonder saus, dus de tomatensaus was aan de beurt. Uitje fruiten, tomaten toevoegen en 20 minuutjes laten pruttelen. Kruiden toevoegen, laten afkoelen en met de staafmixer extra fijn gepureerd.
Als eerst de bovenkanten voor de hamburger gemaakt, 10 minuten laten na rijzen en belegd met saus, kaas, en mini salami in plakjes.
Weber aangestoken met een pizzasteen erop, en daar hebben we eerst de bovenkanten van het broodje op gebakken.
Hierna was het de beurt aan de onderkanten van de broodjes. Dit was focaccia deeg zonder verdere toevoegingen.
Nadat dit alles gereed was mocht de pizza steen plaats maken voor een gietijzeren bakplaat, zodat de hamburgers en spek gebakken konden worden. Nadat de hamburger op temperatuur waren nog een plak mozzarella laten smelten over de burgers, en mochten er wat frieten in de oven aangezien we geen frituurpan hebben.
Toen werd het tijd om de broodjes samen te stellen en onder het genot van een flesje Peroni te genieten van een zeer geslaagd bbq dagje. De kinderen misten in deze combinatie alleen nog de pannenkoeken om al hun lievelings eten op tafel te krijgen.
En zie hier het eindresultaat.
Om de Italiaanse invloeden te vergroten heb ik een pizzabroodje gebakken en een Italiaans gekruide hamburger gemaakt.
Te beginnen met de pizzabroodjes, heb ik gekozen voor een focaccia deeg.
Eerst mengen we bloem water en gist en na activatie van de gist voegen we zout toe en een oliemengsel met knoflook en rozemarijn.
Na een uur rijzen is het volume van het deeg flink toegenomen.
Tijdens het rijzen van het deeg heb ik de hamburgers voorbereid.
Ik heb oregano en verse basilicum gebruikt om de Italiaanse smaak naar boven te halen. Alle ingrediënten door elkaar gekneed en hamburgers gevormd van ongeveer 140 gram per stuk.
De hamburgers mochten de koelkast in om even op te stijven, en daarna zijn we verder gegaan met het focaccia deeg om de pizza's vorm te geven
Geen pizza zonder saus, dus de tomatensaus was aan de beurt. Uitje fruiten, tomaten toevoegen en 20 minuutjes laten pruttelen. Kruiden toevoegen, laten afkoelen en met de staafmixer extra fijn gepureerd.
Als eerst de bovenkanten voor de hamburger gemaakt, 10 minuten laten na rijzen en belegd met saus, kaas, en mini salami in plakjes.
Weber aangestoken met een pizzasteen erop, en daar hebben we eerst de bovenkanten van het broodje op gebakken.
Hierna was het de beurt aan de onderkanten van de broodjes. Dit was focaccia deeg zonder verdere toevoegingen.
Nadat dit alles gereed was mocht de pizza steen plaats maken voor een gietijzeren bakplaat, zodat de hamburgers en spek gebakken konden worden. Nadat de hamburger op temperatuur waren nog een plak mozzarella laten smelten over de burgers, en mochten er wat frieten in de oven aangezien we geen frituurpan hebben.
Toen werd het tijd om de broodjes samen te stellen en onder het genot van een flesje Peroni te genieten van een zeer geslaagd bbq dagje. De kinderen misten in deze combinatie alleen nog de pannenkoeken om al hun lievelings eten op tafel te krijgen.
En zie hier het eindresultaat.