BasBQ
Beef en Steak

Pizza

 
 
 
 

Frits

Administrator
Forumleiding
Berichten
20.031
Kreeg vandaag de vraag of het deeg voor de pizza persé 24 uur in de koelkast moest rijzen.
Nee dat hoeft natuurlijk niet. Even alle getallen in de calculator gezet en voila de juiste hoeveelheden staan erbij:

473520B6-4708-424F-A877-3FE764AA6464.png

Deeg kneden, verdelen en opbollen

F2300CD2-AA66-4303-871F-BEC664315A2C.jpeg


Simpele saus maken

A4129DEB-E4CB-42E0-9A0C-550BF90C84B4.jpeg


Na twee uur is de boel goed gerezen.

E57CA55D-4675-45F7-B18E-C79B83A7F76A.jpeg


Dan gaat het snel en krijg je de volgende resultaten.

64AE3CF7-1F61-4045-8A4D-2FD26775A1E1.jpeg


B808A2B5-7A06-4821-87FE-4EC010CD65E3.jpeg


07B04644-AFBF-4E90-975B-351216701564.jpeg


Bedankt voor het kijken.
 
Jij maakt het allemaal wel erg aantrekkelijk en verleidelijk Frits!
 
Mooie pizza's, die zullen gesmaakt hebben :D simpel belegd zijn ze vaak het lekkerst
Gebruik je ook wel eens verse gist om je deeg te maken ?
 
En proef je nu echt en duidelijk verschil tussen de 2u en 24u?
Ja, je proeft verschil. Maar om te zeggen dat doe ik niet meer, zeker niet.
Het leek iets vlakker van smaak, iets minder zuur misschien, maar dat komt omdat ik erg op let. De anderen hadden niks in de gaten.


Mooie pizza's, die zullen gesmaakt hebben :D simpel belegd zijn ze vaak het lekkerst
Gebruik je ook wel eens verse gist om je deeg te maken ?

Ja, ik gebruik ook wel eens verse gist. Dat gaat prima. Als vuistregel geldt geloof ik drie keer zoveel verse als droge gist.
BTW, in the calculator kan je het type gist ook aangeven en dan rekent deze het gewoon voor je uit.
 
Kreeg vandaag de vraag of het deeg voor de pizza persé 24 uur in de koelkast moest rijzen.
Nee dat hoeft natuurlijk niet. Even alle getallen in de calculator gezet en voila de juiste hoeveelheden staan erbij:

Bekijk bijlage 26219
Deeg kneden, verdelen en opbollen
Ik snap het nu even niet meer. 60% water is in deze toch 357 gr? Als in 0.6x595? Dit (345/595) is naar mijn idee 58% Of ik doe het altijd al verkeerd, dat kan ook :ROFLMAO:
 
Dankje Frits ;)
 
Ik snap het nu even niet meer. 60% water is in deze toch 357 gr? Als in 0.6x595? Dit (345/595) is naar mijn idee 58% Of ik doe het altijd al verkeerd, dat kan ook :ROFLMAO:
Rob ze delen de natte delen door de hoeveelheid meel. De olie telt dus mee.
 
Blijft toch geweldig speelgoed zeg.
Goed bezig geweest en lekker gegeten. Top
 
Rob ze delen de natte delen door de hoeveelheid meel. De olie telt dus mee.
Houden dus niet de bakkers% aan waar alles gerelateerd wordt tot meel?

Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
Terug
Bovenaan Onderaan