Beef en Steak

Pizza van de weber

 
 

JosvanB

Tondelzoeker
Berichten
9
In de schuur ligt al een tijdje een Cadac tot stof te vergaan, maar er zit nog wel een leuk ding bij: een pizzasteen!

Een paar weken gelden op zondagmiddag de pizzasteen op de weber gelegd.
Omdat het een beetje last minute was, gekozen voor een kant en klare pizza bodem.

De weber gevuld met twee volle starters weber houtskool.
En goed op temperatuur laten komen.
Alles vol open, maar ik kwam niet veel hoger dan 250 graden. Weet iemand hoe dit hoger kan?

In plaats van tomatensaus, heb ik zelf gemaakt BBQ saus gebruikt als basis. Dit beviel goed!

Foto's, want anders is het niet gebeurt:




 
Ziet er lekker uit!
 
Ziet er goed uit!
Je krijgt de temperatuur waarschijnlijk niet veel hoger in je Weber. Maakt ook niet veel uit, het duurt alleen iets langer  ;)
 
Pizza; altijd +1
 
Als je achterin de houtskool/briketten gooit en daar vervolgens wat stukken hout opgooit dan zal je zien dat je de temperatuur makkelijk naar de 350+ gr. kan krijgen . Zodra dat het hout vlam pakt gaan de vlammen in je deksel "rondtollen" en zorgt voor de gewenste hitte die je bovenop de pizza wilt hebben .
Houd wel in de gaten dat je bij hoge temperaturen kans hebt dat je je chroom van het rooster stookt .
Advies : neem een 2e rooster voor de pizza.
Werkt perfect
 
Mooi pizza's, ziet er goed uit!
 
Pizza altijd lekker!
 
Terug
Bovenaan Onderaan