- Berichten
- 16
Onlangs heb ik een mooie steenoven cadeau gekregen voor mijn verjaardag. Vandaag was voor het eerst de gelegenheid om de oven uit te testen!
Het deeg heb ik volgens Napolitaans recept gemaakt. Napolitaanse stijl pizza was ook de bedoeling
. Echt pizza maken heb ik nog nooit op deze manier gedaan, dus ik zag het een beetje als experiment. Wel veel ingelezen van te voren over technieken en veel video's bekeken op YouTube.
De oven heb ik aangestoken met wat aanmaakhout en gedurende 4 uur met essenhout opgestookt tot een temperatuur van 500 graden. De pizza's waren binnen 1 minuut klaar.
Het vuur heb ik gestart in het midden van de ovenvloer, zodra deze op temperatuur was heb ik het vuur naar rechts geschoven en de vloer mooi aangeveegd.
Hier lag de pizza net in de oven. Tijdens het bakken een aantal keer gedraaid om de korst mooi te kleuren en gelijkmatig te garen.
Het eindresultaat.
Ik ben zeer content met deze eerste keer, wel wat basis-pizza's gemaakt, namelijk tonijn en salami.
Volgende keer meer experimenteren met andere toppings!
Het deeg heb ik volgens Napolitaans recept gemaakt. Napolitaanse stijl pizza was ook de bedoeling

De oven heb ik aangestoken met wat aanmaakhout en gedurende 4 uur met essenhout opgestookt tot een temperatuur van 500 graden. De pizza's waren binnen 1 minuut klaar.
Het vuur heb ik gestart in het midden van de ovenvloer, zodra deze op temperatuur was heb ik het vuur naar rechts geschoven en de vloer mooi aangeveegd.
Hier lag de pizza net in de oven. Tijdens het bakken een aantal keer gedraaid om de korst mooi te kleuren en gelijkmatig te garen.
Het eindresultaat.
Ik ben zeer content met deze eerste keer, wel wat basis-pizza's gemaakt, namelijk tonijn en salami.
Volgende keer meer experimenteren met andere toppings!
