Vandaag geëxperimenteerd met pizzadeeg dat 48u heeft gerezen in de koelkast. Het resultaat was heerlijk! Gebakken op 350°C.
Deeg waar ik 4 pizza's van maak:
410g bloem Type 00
267ml water
15g olijfolie
6g zout
3,5g gist
Snuf suiker
Alles kneden met de hand
Deegbol 1-2u rijzen
Verdelen in 4 stukken, bolletje van maken zonder al te veel te kneden
Deegbol in bakjes in koelkast plaatsen, in de bakjes doe ik wat olijfolie zodat ze er ook weer uit willen
48-72u in koelkast laten verder rijzen
1u voor gebruik uit koelkast halen
Om de bodem te vormen laat ik het deeg vallen in een bak met maisbloem, zodat alles niet meer plakt, je kan het dan zo uit elkaar trekken zonder dat t breekt.
Pizzasaus:
Blikje tomatenblokjes 20 min inkoken met peper/zout en 1 teen knoflook en oregano
Geïnspireerd op KamdoBjorn's recept
kamadobjorn.com
Deeg waar ik 4 pizza's van maak:
410g bloem Type 00
267ml water
15g olijfolie
6g zout
3,5g gist
Snuf suiker
Alles kneden met de hand
Deegbol 1-2u rijzen
Verdelen in 4 stukken, bolletje van maken zonder al te veel te kneden
Deegbol in bakjes in koelkast plaatsen, in de bakjes doe ik wat olijfolie zodat ze er ook weer uit willen
48-72u in koelkast laten verder rijzen
1u voor gebruik uit koelkast halen
Om de bodem te vormen laat ik het deeg vallen in een bak met maisbloem, zodat alles niet meer plakt, je kan het dan zo uit elkaar trekken zonder dat t breekt.
Pizzasaus:
Blikje tomatenblokjes 20 min inkoken met peper/zout en 1 teen knoflook en oregano
Geïnspireerd op KamdoBjorn's recept
Pizza dough recipe | kamadobjorn.com
Pizzadeg, Pizza, Pizza på grillen, Pizza on the grill, Pizza dough, Kamadobjorn, Kamadobjorn Pizza, Kamado bjorn, Nyårsdagspizza









Laatst bewerkt: