Marcdepark
Stoker
- Berichten
- 300
Eigenlijk zou ik me moeten schamen, al vele jaren in bezit van een BGE large en nog nooit zelf pizza gemaakt..
Sterker nog, voor Vaderdag 2021 zelfs een pizzaschep gekregen, pizzasteen al een paar jaar geleden bij de Lidl (lag in t aanbiedingschapje) meegenomen.
Kort geleden had m’n vriendin een gratis pak pizzabloem meegekregen bij basbq in het mooie Uden
.
Nu “moest” ik wel!
Even googelen en als uitgangspunt een recept van bbqjunkie gebruikt, had niet de hele dag de tijd dus voor het pizzadeeg de “1 uur rijzen - versie” aangehouden.
Recept staat hier : https://bbq-junkie.nl/bbq-recepten/pizza-bianca-met-spek/
Ben absoluut geen bakker en deeg maken is niet echt mijn ding, maar moet zeggen het ging echt super makkelijk. Heb geen keukenmachine dus het werd ouderwets handwerk.
10 minuten kneden en het deeg in een plastic bak, afdekken met een vochtige theedoek.
Toen bbq aan, ben voor ca 280-290 graden gegaan. Indirect en pizzasteen op het rooster.
Na 1 a 1,5 uur was het deeg verdubbeld in volume, beetje bloem op het aanrecht, pizza bol (eerst verdeeld in kleine deegbollen) met de hand tot een dunne pizza gemaakt.
Belegd met crème fraiche, uitgebakken ontbijtspek, gewokte spinazie, knoflook, rode uit, wat versgemalen peper en geraspte kaas (recept iets aangepast
).
Pizzaschep er onder (ging erg gemakkelijk trouwens) en hop op de BGE. Na ca 7-8 minuten was de eerste pizza klaar, had 5 pizzabollen gemaakt want ging er van uit dat er wel een of twee zouden sneuvelen.. maar niets bleek minder waar. De eerste pizza was goed gelukt en echt heerlijk, had eerlijk gezegd verwacht dat het deeg zou mislukken, dat de pizza niet van de schep zou gaan of de pizza zou verbranden.
Uiteindelijk nog wat verschillende pizza’s gemaakt en ook de buurtjes blij gemaakt met pizza, vijf pizza’s bleek toch wel veel voor drie personen.
Vanaf nu staat er vaker pizza op het menu hier!
Hier wat foto’s :
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Sterker nog, voor Vaderdag 2021 zelfs een pizzaschep gekregen, pizzasteen al een paar jaar geleden bij de Lidl (lag in t aanbiedingschapje) meegenomen.
Kort geleden had m’n vriendin een gratis pak pizzabloem meegekregen bij basbq in het mooie Uden

Nu “moest” ik wel!
Even googelen en als uitgangspunt een recept van bbqjunkie gebruikt, had niet de hele dag de tijd dus voor het pizzadeeg de “1 uur rijzen - versie” aangehouden.
Recept staat hier : https://bbq-junkie.nl/bbq-recepten/pizza-bianca-met-spek/
Ben absoluut geen bakker en deeg maken is niet echt mijn ding, maar moet zeggen het ging echt super makkelijk. Heb geen keukenmachine dus het werd ouderwets handwerk.
10 minuten kneden en het deeg in een plastic bak, afdekken met een vochtige theedoek.
Toen bbq aan, ben voor ca 280-290 graden gegaan. Indirect en pizzasteen op het rooster.
Na 1 a 1,5 uur was het deeg verdubbeld in volume, beetje bloem op het aanrecht, pizza bol (eerst verdeeld in kleine deegbollen) met de hand tot een dunne pizza gemaakt.
Belegd met crème fraiche, uitgebakken ontbijtspek, gewokte spinazie, knoflook, rode uit, wat versgemalen peper en geraspte kaas (recept iets aangepast

Pizzaschep er onder (ging erg gemakkelijk trouwens) en hop op de BGE. Na ca 7-8 minuten was de eerste pizza klaar, had 5 pizzabollen gemaakt want ging er van uit dat er wel een of twee zouden sneuvelen.. maar niets bleek minder waar. De eerste pizza was goed gelukt en echt heerlijk, had eerlijk gezegd verwacht dat het deeg zou mislukken, dat de pizza niet van de schep zou gaan of de pizza zou verbranden.
Uiteindelijk nog wat verschillende pizza’s gemaakt en ook de buurtjes blij gemaakt met pizza, vijf pizza’s bleek toch wel veel voor drie personen.
Vanaf nu staat er vaker pizza op het menu hier!
Hier wat foto’s :





Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk