- Berichten
- 69
Zoals ik in een eerder topic al aangaf, ben ik sinds kort de eigenaar van een nieuwe Masterbuilt. Ik heb het lang volgehouden met alleen mijn W47 en Smokey Joe. Het feit dat je met een Weber eigenlijk ook alles kan maken, maakt een kamado, wat mij betreft, een luxe product bij uitstek. Ik kan er niets nieuws mee, maar het leven wordt wel een stuk gemakkelijker. De aankoop daarom lang uitgesteld, maar uiteindelijk toch overstag.
En als we dan toch een kamado hebben staan, dan moeten we er toch ook maar iets lekkers op gaan maken. Ik heb gekozen voor pig wings, of oerhammetjes. Een mooie low en slow sessie, maar niet extreem lang. Goed om eens even de BBQ te leren kennen. Bij Beef & Steak een paar Livar oerhammetjes besteld en grotendeels het recept "Oerhammetjes met Kentucky bourbon glace" uit Smokey Goodness aangehouden.
Eerst de hammetjes schoongemaakt en in de rub gezet.
Daarna mochten ze het rooster op. 2,5 uur roken met appelhout, bij 120 graden en om het half uur sprayen met pig spray (appelciderazijn, appelsap en whisky).
Gelukkig had ik tijdens de sessie ook hulp van een sous-chef, maar die wilde alleen onherkenbaar in beeld komen.
Na 2,5 uur de hammetjes ingepakt in de folie, samen met boter, tabasco, appelsap, bourbon en bruine suiker, en weer voor 1,5 uur terug gelegd.
Na de 1,5 uur uitgepakt en afgelakt met zelf gemaakte Kentucky bourbon BBQ saus. Nog even terug gelegd om de saus lekker in te laten trekken.
En toen was het tijd om aan te vallen. Heerlijk stukje vlees! De kinderen zaten al heerlijk rustig aan de patatjes. En ik moet eerlijk bekennen, de pig wings zijn de keuken niet uitgekomen. We hebben ze gelijk vanaf de snijplank op staan peuzelen.
Ter afsluiting nog een nieuw rummetje geproefd. En die beviel ook prima!
Tot slot nog de conclusie over de Masterbuilt: Wat een gemak! Moeiteloos op temperatuur kunnen houden. Ook na het open doen om te sprayen loopt de temperatuur weer keurig terug naar waar die was. Nog geen moment spijt gehad van de aankoop.
Gr,
Roog
En als we dan toch een kamado hebben staan, dan moeten we er toch ook maar iets lekkers op gaan maken. Ik heb gekozen voor pig wings, of oerhammetjes. Een mooie low en slow sessie, maar niet extreem lang. Goed om eens even de BBQ te leren kennen. Bij Beef & Steak een paar Livar oerhammetjes besteld en grotendeels het recept "Oerhammetjes met Kentucky bourbon glace" uit Smokey Goodness aangehouden.
Eerst de hammetjes schoongemaakt en in de rub gezet.
Daarna mochten ze het rooster op. 2,5 uur roken met appelhout, bij 120 graden en om het half uur sprayen met pig spray (appelciderazijn, appelsap en whisky).
Gelukkig had ik tijdens de sessie ook hulp van een sous-chef, maar die wilde alleen onherkenbaar in beeld komen.
Na 2,5 uur de hammetjes ingepakt in de folie, samen met boter, tabasco, appelsap, bourbon en bruine suiker, en weer voor 1,5 uur terug gelegd.
Na de 1,5 uur uitgepakt en afgelakt met zelf gemaakte Kentucky bourbon BBQ saus. Nog even terug gelegd om de saus lekker in te laten trekken.
En toen was het tijd om aan te vallen. Heerlijk stukje vlees! De kinderen zaten al heerlijk rustig aan de patatjes. En ik moet eerlijk bekennen, de pig wings zijn de keuken niet uitgekomen. We hebben ze gelijk vanaf de snijplank op staan peuzelen.
Ter afsluiting nog een nieuw rummetje geproefd. En die beviel ook prima!
Tot slot nog de conclusie over de Masterbuilt: Wat een gemak! Moeiteloos op temperatuur kunnen houden. Ook na het open doen om te sprayen loopt de temperatuur weer keurig terug naar waar die was. Nog geen moment spijt gehad van de aankoop.
Gr,
Roog